At lave det der fucking cider

De sociale medier fortæller det. Der er kraftedderme ikke længere tvivl om, at cider-lavning er blevet de +30-årige hipsters' erstatning for at danse grimt-ironisk i Kødbyen. Der er jo snart ikke det æbletræ, der ikke har et par oprullede Acne-jeans og en vigende hårgrænse (skjult af en WoodWood-kasket, selvfølgelig) hængende i sig til høretelefonslyden af Kendrick Lamar eller Bisse eller undergrundpodcast. Hahaha.

Det er fucking fedt. Altså, det kan jo også være sjovt at danse grimt i Kødbyen (efter man har drukket svovl på Leverpostej Leverpostej. Irk og nejtak) eller bruge al sin ironiske energi på at spise skrammelmad på de "originale" kinagrills i byen og ophøje det til noget autentisk på SoMe. OMG hvor du keder dig! Men at lave sin egen plumrende og ofte elendige cider er faktisk noget, man gør med oprigtighed og gør sig umage med. SAY WHAT? Det må man jo slet ikke i hipsterkulturen. Hahaha. Og derfor er den spirende ciderproducerende seniorhipsterkultur så fed. Den betyder noget for nogen. Okay, de evigt manipulerede ciderbilleder på insta bliver lidt kedeligere end de billeder fra Jolene's, hvor du bærer rundt på en fremmed mand i frøkostume, mens I drikker af sugerør fra den samme fernetbrancabowle. FOMO. Hahaha. Men jeg synes stadig, det er fedt. Altså, at lave cider.


Mit ciderprojekt i år har nærmest karakter af den pure kapitalisme. Det er planen at sælge det på kækhedscentralen La Banchina til sommer, da man i de uendeligt vidunderlige omgivelser på refknejpen formentlig ikke vil opdage alle fejlene og tyndbenetheden i den gærede juice. Haha. Når solen har kogt på ens ansigt i 5 timer, så smager alt med brys af sjampanjæ. YOLO.

Æblerne er det rene miskmask. Cox Orange og lidt Ingrid Marie fra svigerforældrenes baghave. Vildæbler fra Sydhavnstippen. Og nogle sødbitre svin fra Pometet (shout out til Astrid og Anders K). De fleste æbler har eftermodnet i tre ugers tid, hvilket hjælper uendeligt meget på koncentration og kompleksitet i mosten. Det øger selvfølgelig også spildprocenten, men det går nok, grådige type.

Det hele er blevet kværnet i en kompostsmadringsmaskine og har macereret i et døgns tid. Nu står det og bobler, og så kommer der muligvis lidt kvædejuice og noget hjemmeplukket humle i på et tidspunkt for at give det hele lidt bitterhed og tyngde. Jeg synes, det smager godt lige nu, dog. Men hvornår gør æblemost ikke det? Haha. Måske har jeg bare lavet 120 liter eddike? Men i hvert fald har jeg helt ekstremt korte og stramme jeans på. Og en gul hue på. Så et eller andet gør jeg sgu da rigtigt. Hahahahaha.

Og hallåmand: nu har vi også en vinhandel på Vesterbro. Den hedder Volatil.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.