Moraliserende anisortfredagblogindlæg

Mens de forbrugsliderlige galninge løber rundt i gågaderne til såååååårt fredag (som det udtales i Østjylland) og sparer en halvtreller på en børnearbejdsproduceret foodprocessor for at fylde den bageste plads i køkkenskabet ud, får du lige et par velmenende råd om, hvad du skal drikke, mens du sidder hjemme i stuen. For det handler om at holde sig indenfor i dag. Vejret er gråt og troen på menneskets fremtid er decideret sort.


Du kan fx starte med et glas heeeelt tynd såååårt pinot med lidt côt fra Brendan Tracey. Sluprelydene vil med garanti overdøve skænderiet fra Føtex mellem de to kunder, der har fået nallerne i den samme gaspakkede omgang fabrikskalvefars til 12 kroner. LOL. Hvem har mest brug for de krebinetter stegt i margarine på denne mørke fredag? Uh. Nå, vinen holder flotte 11,5 procent alkohol, den er sådan fra nordligt (højdegradsmæssigt) og centralt (breddegradsmæssigt) Loire, tror jeg, og så har den en flot etiket. Og den er formentlig ikke på tilbud nogensomhelststeder, og billedet er stjålet fra Wineterroirs.com. Det smager psykoladegodt. Amagerhalshug og blandeblod-agtigt.
Derudover. Hvis dine fingre ikke er fedtet ind i kvitteringer på tilbudsgrilludstyr, som er rusten inden solen titter frem igen, så prøv for satan at opstøve en flaske basispinot noir fra Enderle & Moll. Jeg smagte 13'eren forleden hos en semi-famøs og fantastisk vinskribent, og det er måske den bedste vin, jeg har smagt i år. Og ja, jeg ved godt, at vi snart er i november. Måned 11 ud af 12. Men så god var den. Holymotherfuckingshit, hvor er det noget af det fineste vin, der findes. Let og alligevel über-komplekst. Vidunderlig vin fra Tyskland. OMG, mr. Merkel. Og vist nok helt udsolgt i Danmark, men internæddet er jo stort og evigt sort. Køøøøb, køb, køb på sådan en antikapitalistisk livsglad måde. ROFL.

Ved du, hvad du også kunne gøre? Flygte fra asfaltjunglen og alle de knitrende sårthedsfredagstilbudskataloger. Kan man det? Jaja. Strøget er kun en lille del af verden, faktisk, selvom den kræver al din opmærksomhed i jagten på ulykkeligt indkøbt lykke. Og indkøbscentret er blot en væmmelig vorte på rigtig levende jord. Hashtagdetlyderfrelstmendeterjosandt. Når du ser de her skilte, så drejer du bare væk, og lader din konventionelle købelyst ligge i jakkeforets varme:Det vil til sidst sende dig ud på en mark. Og hvis du så spørger et menneske (ikke din telefon), om der ikke er en fræk frugtplantage i nærheden, så vil vedkommende muligvis sige ja og pege i en retning. Gå derhen. Bank på frugtplantagens dør (eller på stammen af et pæretræ, dit romantiske fæ), så kommer der måske et menneske frem, som ikke har en logobefængt lyseblå skjorte på. WHAT? LOL. Køb nogle æbler af mennesket, og lav din egen antikapitalistiske – ingen vil købe din elendige – cider. Haha! Jeg lover dig. Det bliver en fest af bobler, volatilsyre og eventyr. Et værk, du selv har skabt. Ikke et værk, du selv har købt for din hårdt oparbejderede underbetalthed eller kviklånet fra en blåskjorte.

Du er meget bedre end sort fredag. Du er et rigtigt menneske med følelser. Ikke en robot, der nu har endnu en indkøbt elektronisk dimmert, der forvirrer dit sind og distancerer dig fra dine børn. LOL. Drik vin og tal med nogen. Kog noget kød i en gryde i lang tid. Lav grød til morgenmad og kram nogen. Smag på et æble og tænk over det. Lav cider. Drik mere vin. Spis det mørkogte kød. Og lad være med at købe kedelig og overproduceret fabriksvin, fordi den er på tilbud i en importeret pseudobegivenhed. Drik noget sjov vin, der koster, hvad det koster. Og vær aldrig karrig med høje fem'ere, selvom det nogle gange kan virke lidt Beverly Hills 90210-agtigt.

3 comments:

Houlberg said...

Bedste indlæg i ualmindelig almindelig tid og en sand fryd at læse. Respekt helt herovre fra det såååårte Østjylland.

Emil Skytte said...

Du skal fandme prøve deres cuvée "Menage a Trois" den er Liaison, bare endnu mere æterisk og intens! fuldstændigt magisk!

Troels said...

Lol, fantastisk blogpost, og Black Friday er ganske helt overvurderet. Var selv ude og skulle købe nevøgave den dag, og der var flere folk i byen end 23. december en halv time før lukketid. Ville meget hellere sidde derhjemme og drikke vin!

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.