Nyt (nyt, nyt) vinhus hos svinene

Okay. Er det her en breaking? Er fucking alt ikke en breaking? Suk. En venstre-minister lyver (igen) / snyder (igen) /  fører Danmark i krig (igen) / tager dumme orange sokker på i en hyklerisk pseudohappening. En skramlet lille vinimportør får sine fedtede naller i et nyt vinhus. Breaking schmeaking eller yadi yadi yada, hvis man er 90'er-ironist.

Men nu siger jeg det altså bare. Ikke som crazy breaking mofo news. Mere bare som info. Vi har fået et nyt vinhus i porteføljen. Ja, vi har faktisk fået flere, men nu koncentrerer vi også lige om det ene. Okay? Træk lige vejret. Du hidser dig unødigt op.

Vinbonden hedder Rodrigo Fillipe, og han er vældig rar og en lille smule genert. Han har nogle vinmarker sådan cirka 100 kilometer (eller tre timer med skrammeltog) nord for Lissabon, lige uden for byen Alvorninha. Det er måske i sig selv ikke specielt spændende at læse om. Men bare rolig, det kommer. For ved du hvad han kalder sin vin? Det gør du jo givetvis ikke. Men det gør jeg. Og her kommer den. Han kalder den for Humus. WTF?


Jajajaja, jeg ved godt, at den kikærtede udgave staves med to m'er. Og at den ét-m'ede udgave betyder et særligt jordlag og derfor giver meget god mening. Men det er da stadig et sjovt navn til en vin. Er det ikke? Og som tidligere reklameidiot (hvilket vil sige, at jeg nu bare er en idiot?) er det da et herligt navn at lege med.

Derfor kommer der nu nogle ideer til pænt slappe pay-offs (læs: SLOGANS!) for Humus-vinene, som forøvrigt smager fucking svedigt, er økologiske og uden tilsat skrammelsvovl.

#01: Helt uden tilsat chili, hvili og svovl
#02: Vinen der aldrig bliver serveret til DF's landsmøde
#03: Værsgo, min ven
#04: Kun tilsat spidskommen
#05: Bliver også solgt uden for Nørrebro
#06: Spyttemandens hade-vin
#07: Kommet til Danmark inden grænsebommene blev genopsat
#08: Den stjæler både dit arbejde og din dame
#09: Fritér den, og du har falaffel
#10: Hvem vidste at kikærter var en druesort?
#11: Wallah, det smager sygt
#12: Hey, den ved heller ikke, hvad BNP står for
#13: Perfekt efter en god bytur
#14: Den mindst solgte vin i Sønderjylland

Vi har både en rød og en hvid fra ham. Den røde minder om saftig sangiovese blandet med lidt cabernet franc, mens den hvide er lidt oxy (hurraaaa!) og alligevel ganske mineralsk, hvis en vin altså overhovedet kan være det. Det er nogenlunde billigt, og du burde smage på det. Så er det fandme sagt. Nårh ja, så har vi også lige lavet dem her. God søndag, humusister.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.