Det italienske råd og ciderproduktionen

Det er ganske lang tid siden, at jeg gik død i de utallige pseudomandejokes om at bacon er en frugt, er et grundstof, er godt i smoothies, er flettet som en kurv, er bygget til et slot, er på alle hylder i kostpyramiden. Og så slaphedsvidere.

Men faktisk er jeg også ved at gå nogenlunde død i smørfetichismen, som ikke mindst er blevet pushet af de evigt voksende Price-brødre, der nærmest perspirerer ud af munden, når de febrilsk og åndedrætsbesværet åbner endnu en pakke smør med de tykke fingre og en dødspuls på 220, mens de stønner en joke om, at lidt ekstra fedtstof jo ikke skader noget. YOLO!

Yes. Smør smager godt, og kan få uendeligt mange ting til at smage bedre. Men lad os lige få ro på smørelsen i et nanosekund. For der er jo andre måder at få smag i mad på. WHAAAAT? Og her kommer Vinsvin dig sgu lige til undsætning. For det er ganske simpelt. Du laver bare den dovne italiener  - eller "en Cassano", om du vil.


Du skal bare bruge gulerødder, nogle andre rodfrugter (kender du persillerod?), løg, hvidløg, blegselleri og måske noget fennikel. Du forstår. Solide grøntsager. Dem smadrer du så til ukendelighed med et selvvalgt redskab. Ja, for fanden, blend dog lortet. Det handler blot om at få så meget overflade på massen som muligt. Så steger du grøntsagsgrøden sammen med et par ansjoser eller noget fiskesovs, og så er du fucking kørende. Tilsæt dine linser, bønner, risottoris, svitsede bolo-kød, eller hvad fanden du nu vil æde, og hæld en ordentlig kop cider eller vin ud over. Hele flasken, hvis du er frisk! Bagefter vand og måske lidt fond i gryden, og så kan du gå ind og se fjernsyn igen, indtil herligheden er tilpas mør.

Jeg lover dig, det smager så fucking lødigt og heftigt og dybt. Og hey, hvis du også lige tilsætter lidt røget bacon, så skal vi ikke blive uvenner over det. Men lad nu for helvede være med at sige, at grisen er verdens klogeste dyr, fordi det er den, der har opfundet bacon. Jeg orker det ikke.

Dette tip er sponsoreret af al den cider, du lavede sidste år, og som er blevet helt utroligt tyndt og sur. Det sker for os alle! Men jeg lover dig, denne surhedseliksir gør det sygeligt godt sammen med denne dovne italienerbase. Og så har din cidervinøse asen og masen sidste efterår ikke været til for ingenting.


Vi slutter med lidt nyt på vinsvins ciderfront. Sidste års produktion er blevet ganske herlig. Ikke så karboneret, som man kunne ønske, men dyb i frugt og tyngde. Særligt på kvædefronten kan man vel godt tale om en veritabel succes, hvis jeg selv skal sige det. Og der er også lovende takter fra Tangkroens langtidsmacererede jazzmatazz – og den humlede udgave.

I år bliver produktionen dog mindre end sidste års ekstravaganzamayhem. Mavesyreniveauet har vetoret i år. LOL. Startskuddet lød i dag, hvor jeg har blendet tre æblesorter sammen til én cuvée, hvoraf den ene af sorterne er økokvæde. Sjappet får lov til at macerere i nogle dage, fordi jeg er så vild. Som om. Derudover kommer der formentlig yderligere to cuveer, hvor den ene skal humles og den anden skal senhøstes ved Brabrandstien. Det bliver pis'hamrende godt, kan jeg lige så godt sige. Bedre end dit. LOL.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.