En guide til vin og andre beskæftigelser

Lugten af fadøl og vådsure Vans er så småt ved at fordufte i Århus efter dette års Nååårhvorsejt. Det er sådan set lidt ærgerligt, for det betyder, at byen igen har fået sin kendingslugt af sur bræk tilbage. Den evigtjammerlige vomitære lugt kommer vist nede fra havnens sjaskfabrikker, men den er mindst lige så terroirgenkendelig for Århus som rådhustårnet, nachosserveringerne ved åen og evnen til at udtale o som å. LOL.

Men heldigvis betyder afslutningen på Nååårhvorsejt også, at folket igen kan begynde at fokusere på god vin i stedet for, hvor den nærmeste regnslagsfadølsbutik ligger. Og derfor vil Vinsvin da lige komme med en hurtig liste over voksendruejuice, som du kan bruge til at nyde blæsevejret, politikerleden og genudsendelserne på tævæ med.


Theodora, Gut Oggau: Jeg blindende det her til at være stor chardonnay fra Jura. Pænt slapt gættet. Det er Grüner Veltliner og Welschriesling i motherfucking skøn forening. Og usvovlet, tror jeg. Jeg er helt vild med det, og har nu både drukket det på Bæst, VS10 og Manfreds. Køøør. Det kommer også snart til Århus, tør jeg godt love. Både i næse og mund har vinen den her vilde salte tone. Tang. Eller bare friskt hav. En tone jeg også får i Terre de Gryphee fra Tournelle (i '10-årgangen). Det er vidunderligt og min yndling lige nu. Nårh ja forresten, vi er i Burgenland i Østrig ved Neusidlersee.

Bourgogne 2014, Chapuis & Chapuis: Vinsvins nyeste hipsterhus laver sygt saftig og helt ren Pinot Noir. Her er ingen tilsat nogetsomhelst, men det er ikke grænsesøgende vin. Det er helt rent og skarpt og syreholdigt. Labbejuice på den labbende måde. Det er der heldige folk i Århus, der får lov til at drikke. Service!

Adonis 2013, La Grapperie: Yessir. Der er kommet ny årgang af Adonis i vesterbrokælderen. Av, av, av. Det er skidehamrende godt. Det er det jo fucking altid, for fanden. Og du kan smaddertylle det på Fiskebaren, hvis du spørger Frej pænt. Men hvorfor skulle du også spørge grimt? Måske du endda kunne kigge op fra din dødsyge iPhone, når du bestiller?! Sjygd nåk.

Atypique 14, Reynald Héaulé: Hvor tynd kan en tynd vin blive? Pænt tynd i det her tilfælde. Og ja, tynd vin er godt. For det meste. Her er det godt. Jeg har jo for fanden lige skrevet det om en vin, som jeg anbefaler dig at indhalere. Suk. Det er lavet på den klassiske romkuglesammensætning som er pinot meunier og ditto noir, gamay og cabernet franc. Og så har det vel fået et kvarters tids maceration. Det er usvovlet og fucking fryd. Lab, lab, lab det i dig.

---

Og når du nu alligevel tydligvis ingenting har at tage dig til (du læser en blog, for helvede!), så er der også lige et par gode råd, hvad du kan bruge regntiden på, mens du sluger vin:

Den Korte Radioavis: Efter mange ultraslappe forsøg på at lave en dansk pendant til The Daily Show, er der nu kommet en fucking genialitet af et radiosatireprogram. Det er selvfølgelig bedrøvende, at det er så nemt at gøre grin med de mennesker, der burde lede vores land, men det er satme også sjovt. Kør på Cavling.

Sincere-sagen: AK24syv er i gang med at optrevle en wiki-terroists handlinger og identitet. Det kommer der virkelig god og intens radio ud af. Og hvor slapt et menneske er Jesper Wiki Leisner lige, hvis han står bag Sincere-navnet? Men det gør han jo! Ik'?

Havet: Når der lige er 6-7 minutters sol. Så motherfucking sprint ned og ind i havet. Det er koldt og det er genialt. Og du kan stadig lige nå at hoppe i det, mens det endnu ikke er fyldt med pesticider, montsantojazz og kunstgødning fra den nye regerings leflen for konventionelle ugerninger.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.