En guide: drik dig ned i valgkampen.

Med mindre du har ligget i et atomsikret flyverskjul på (røven i) Lolland eller har sejlet rundt på en blanding af årgangs-Kijafa og 16,9%-vin fra Udkantsaustralien, så ved du godt, at der er udskrevet valg. Og sikke en herlig tid vi går i møde. De herlige fuudblåkkere gastråschmeckere kan genbruge cirka 4 år gamle opskrifter på valgflæsk. Åhhhh kreativiteten vil med garanti ingen ende tage. Valgflæsk med quinoa. Valgflæsk med skyr og havtorn. Valgflæsk på mandemåden (LOL! Og ja, det er stadig hylende morsomt at sige, at bacon er en grøntsag. Baconglæde = stor pik = rigtig meget mand!). Valgflæsk og noget med sous vide. Kør, kør, kør. Hurraaaa.

Forresten, er det ikke sjovt, hvordan venstrefløjen har helt utroligt svært ved at åbne deres kropsåbninger? Som alle ved ligner Dan Jørgensen altid en, der lige er kommet op fra en mørk kælder (tak Kirsten Birgit!), og Uffe Elbæk kan næsten ikke åbne munden, når har taler. Det er som om alle vokaler er en pinefuld kamp for ham at udtale; pænt surt at der er fucking hele fem af dem i hans partinavn. Prøv at forestille dig en træt skildpadde sige Alternativet. Voilá!

Hov. Var det her en vinblog? Jaja. Men hvad er vin i sammenligning med en kommende regeringsleder, der helst bare vil drikke store fadøl, hjælpe de rige og voksenmobbe Kristian Jensen (som dog trods alt kun er et voksenbarn)? Intet! Men alligevel. Lad os tale lidt om vin og valg.

Her er 3 simple måder at drikke vin på under valgkampagnen:


Grüner Veltliner fra Arndorfer: Du bør altid have sådan en svendert med i rygsækken. Så har du et hurtigt antidote til endnu en populistisk og evigt fremmedfjendsk svada fra en udkantsdansk DF-galning (som Søren Espersen efterfølgende tager afstand fra, selvom han mener det samme!). Flasken indeholder en hel liter bællebar vin, og flasken er udstyret med kapsel, så du altid kan åbne lortet (ellers fisk en øloplukker op af Lars Løkkes lomme! LOL!). Det smager fint direkte fra flasken, og når denne østrigske fortolkning af en håndgranat er tom, så danser du med alle til lyden af, hvad du tror er en super fed psykedelisk rap, men som bare er Kristian Thuesen Dahl der hoster. Han kan i øvrigt også godt li' ting fra Østrig. Arrrhhhhh ...


Cinsault fra Domaine de Foulards: Når du i løbet af de næste 20-ish dage har set godt 60 timer på Kim Bilsøe Lassens sleskkokette smil i fjernsynet, så har du ondt i hovedet. Og i resten af din krop, som er spændt som en flitsbue i raseri over, at hans pseudonyhedsformidling er betalt af dine licenspenge. Derfor er der ikke nogen grund til at tilføje din krop flere pesticider forklædt i pæn indpakning og svovl. Kim Bilsøe Lassen er rigelig dårlig frugt for de næste fire år. Så du motherfucking ninjasparker den her lømmel åben og håndkantshakker proppen om til en voododukke af Pape-drengen. Det er lys ("eeeerrr deeeeet saaaafteeeevaaaand?") og frisk Langue-what's-up-doc-juice, og navnet på vinen er også titlen på en fransk dokumentarfilm om venstrefløjen i Paris i 60'erne og 70'erne. Du drikker fandme politik og du har slukket dit fjernsyn (og din fucking iPhone!). Alt er godt igen.Airén fra Vinos Ambiz: Når antinazimuslimerne fra De Konservative finder på noget endnu mere horribelt at skrive på deres plakater for at undgå spærregrænseudsletningen, så er dette din redning. Denne her monsterplumrede herlighed er beviset på, at selv under de mest slappe regeringer og økonomiske presbolde (hej Spanien!), så kan der stadig laves det pureste godhed. Det her er min yndlingsvin. I hvert fald i tæskelækkerlæske-kategorien. LOL. Den ville helt sikkert komme på plussiden, hvis Lars Barfoed skulle lave en +/-liste over væsker han skulle bruge sin fremtid med. LOL (= LiderlighedsOpturstListe!). Og faktisk er der også en frydefuld liste på bagsiden af flasken, hvor Helle Schelles evner i sengen dog ikke er nævnt. Er det komplekst? Ja. Er det vildt? Ja. Er det Emil Stabil? Nej til Emil. Ja til Stabil. Jeg stemmer på Fabio Bartolomei som president og denne vin som fødevareminister.

2 comments:

Anonymous said...

Har du et tip til hvor man køber Airén fra Vinos Ambiz ?

MH said...

Anon: Tror det är Petillant som importerar?

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.