Ciderpiben peger

Du havde ellers lige åndet lettet op. Ikke mere trist cidersnak. Kun GIF''er og pludselige vredesudbrud. Endelig. Men sådan skulle det ikke gå, oh du vidunderlige blogentusiast. For nu er der lige flasket lidt mere surt og spontangæret (lavet korsets tegn og tag nogle tændstikker i munden!!) cider på matriklen.

Der er ikke vildt meget interessant at sige om flaskningen af to cuveer. Den ene er noget ultrasurt paradisæblesjask, som har gæret siden starten af september. Den har godt nok stadig en oechsle på over 1020, men vinen er holdt op med at boble for lidt tid siden. Og hvis det skal være på den måde, så jazzer jeg bare lidt sukkerdrys i flasken, laver korsets tegn og klasker en kapsel på. Så må det gå, som det går. Jeg venter amok. Surt bliver det i hvert fald lige meget hvad.

Den anden cuvee er lavet på røde nedfaldsæbler fra Brabrandstien. Jordslået monokulturvin FTW. Den har en oechsle på 1030, men jeg er så motherfucking ligeglad og totalt rebelagtig, så nu har jeg flasket skidtet (som smager godt!), og så må glasset sprænge i tuuuuusind bitar, hvis det har lyst til det. Vi går alligevel alle rundt med lallede beskyttelsesbriller fra nytår, og de skrækkelige tingester mangler i den grad brugsmuligheder resten af året. Problem løst. Kør!

Nå, men grunden til dette rædsomme indlæg var sådan set bare et billede, som jeg har taget med min dødgamle Nåkja-telefon. 3 pixels som viser, hvordan vin/cider/dødsjuice sagtens formår at klare sig selv, hvis man er mindre utålmodig end jeg.


Okay, okay, okay. Er vi på en blog i 90'erne eller har instaschmam fået sådan et hæslighedsfilter? LOL! Hallo. Vi er folk med følelser. Men du har ret. Det er da ikke noget specielt rart billede. Men det indeholder en pointe. Måske som det eneste billede du har set på nettet i dag. Ta' den, kysseselfiemund.

Indholdet i flaskerne kommer nemlig fra samme spand. Og på den måde kan man følge plummerniveauet i ufiltreret vin jo længere man kommer ned mod tankens bund. Altså fra venstre mod højre. Det er måske ikke den mest sindsoprivende information, men det er formentlig stadig mere interessant end fx alt på TV3. LOL. Det viser i hvert fald, at producenter af gæret frugtsaft ikke behøver tilsætte alskens keminova for at få en klar vin. Lav temperatur og tålmodighed ordner sagerne for dig, og så kan du se fjernsyn i stedet. Hvis jeg ikke havde dampparkinsons, så ville de første fem flasker ligne flasken længst til venstre.

Om disse 6 vine så vil smage forskelligt vil tiden vise. Er der flere gærnoter i vinen/mudderet længst til højre, eller smager det hele bare virkelig skidt? Måske en kombination af begge scenarier. Stay tuned, freak!

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.