No. 2 på de fleste måder

Er du sånsjine, der er mange seje restauranter, som åbner nye og nærmest lige så seje restauranter for tiden. Relæ bygger Bæst. Formel bygger Uformel. Noma bygger Studio. ROFL. Retour bygger noget hele tiden. Og så har AOC bygget No. 2.

Det er absurd og ganske fantastisk, hvis man er sulten. De sidste tre måneder er der kommet - nu gætter jeg bare - 1.000 flere spisestole på den københavnske "smart casual" restaurantscene. Og det er altså 1.000 ekstra stole hver dag. Men er der også kommet 1.000 ekstra sultne mennesker? Spørgsmål! Hvis ikke, så må der satme være nogle restauranter, som har det majt stilla for tiden.


For der var ikke specielt stille hos No. 2. Vi var godt nok nogle af de første, der kom, denne mandag aften. Men da vi var midtvejs i ædningsproceduren, var der aldeles mange spisende slips ved bordene i restauranten.

Åh, hvad gør man i sådan en standardmadanmeldelse nu? Nårh jo, man fortæller om stedets indretning, akustik, bordplacering og sådan noget jazz. Og hvad kan man sige om No. 2 i den henseende? Det minder om en sygt god kantine for forsikringsfolk eller bankdouches. Ikke på en dårlig måde, sådan set. Der er virkelig pænt, gennemført og generelt seriøst lækkert. Alt er skarpt på en upersonlig måde. Og når der samtidig sidder så ustyrligt mange jakkesætsmennesker rundt om én, så forventer man på en eller anden måde bare, at der snart ryger et gebyr i ansigtet på en. KapitalistLOL.

Derudover så ligger No. 2 jo fucking bare i et coorporate HQ epicenter. Store glasbygninger på Kalvebod Brygge med tandlægekunst på væggene og chefbonusser på samtlige hjørnekontorer. Det bliver nærmest ikke mere Wall Street-agtigt i punktumdk-land. Shjygt nok.

Men alt det her fæng sjvi-sjask kan jo være skidehamrende lige meget, hvis maden er for læx. Og maden er læx på No. 2. Men den er langt fra for læx. Den er bankdirektør-casual-læx. Og det er vinkortet også. Shit. Den her anmeldelse er ved at blive anti-standard. Nu bliver folk sure! LOL.

Okay, her er hvad jeg spiste:

Rimmet ørred med noget mælkeprodukt og dildolie, som skilte (med vilje). Tallerkensmækker. Og måske noget andet jeg ikke kan huske, selvom jeg ikke var fuld. Var det også noget med en pænt stor klat grøn mayo? Det var både en smuk og velsmagende anretning. Jeg er en fucking sucker for dild, så jeg var solgt fra starten. Og fisken var fin i tekstur og smag. Det tegnede sgu meget fint. Og meget ordentligpænt. En bankmand ville også være glad.

Salat af jomfruhummer fra Læsø med masser af grønt og noget crouton-værk og noget røgkartoffel. En helt igennem herlig servering. Super fin anretning og ren og frisk velsmag. Heldigvis lagde jeg ikke så meget mærke til røgen. Jeg var bare kæmpe fan. Uhlala, det var vidunderligt.

Frittet fisk med sauce tartar og kartoffel. Her sprang kæden lidt af, desværre. I hvert fald som jeg ser No. 2 som koncept. For selvom retten smagte fint - omend fisken var lidt tør og underrepræsenteret i forhold til paneringsgraden -, så synes jeg, der manglede finesse. De to første retter var sirlige og elegante. Denne ret var lidt for street-food-agtig og endimensional. Altså, den var i 3D i virkeligheden, selvfølgelig. Crazy alert cancelled! LOL. Men det føltes fladt og halvkedeligt. I hvert fald uopfindsomt.

Stegt torsk (måske slethvar, jeg husker det ikke) og svampe i skizofreni. Igen en for tør(stegt) fisk, hvilket jo er en pænt ærgerlig start. Og så var retten bare generelt lidt ærgerlig. Stegte svampe smager jo nærmest altid godt. Og det gør svampepuré og svampebouillon sådan set også. Men i det her tilfælde var det sgu lidt trist og ferskt. Hvis man skal køre så hårdt på svampejazz (psykedelisk!), så skal det være skarpere og mere intenst. Det her var kedeligt. Der manglede sprødhed, friskhed og sjovhed.

Grøn salat er en svært undervurderet disciplin i kokkebranchen. Derfor var det helt lækkert og sejt, at andenpladserne havde givet side order-salaten så meget kærlighed. Ikke at det var en vild og avantgardistisk servering. Det var bare fucking lødigt godt. God vinaigrette. Friske blade. Og et sejt udvalg af vilde urter. Fumbs åp, beavers! Og høje fem.

Vinkortet er meget lidt vinsvinsagtigt og rigtig meget slipseagtigt. Og det virker med garanti helt perfekt for stedet, så det giver ingen mening at kritisere eller kommentere eller lollere. Der er uden tvivl mange seje vine i de flotte skabe. Fx Latour og sådan noget pjat. Jeg plukkede en flaske Alexandre Bain "Spring" fra kortet, og det smagte dejligt, som det jo gør.

---

No. 2 er ikke for mig. Maden er god. Stedet er skarptpænt. Og servicen var fin imens restauranten var halvtom. Men jeg synes, maden er for lidt sprælsk. Det er for pænt og for sikkert, når man sammenligner med andre steder i samme kategori. I min optik er det et klassisk 4 ud af 6 stjerner-sted, hvor firtallet ikke er vildt stort. Jeg ville have det markant sjovere på Uformel, Manfreds, Gorilla og sådan nogle jazzy steder.

Når det er sagt, så tror jeg sådan set heller ikke, at No. 2 er designet til en gummistøvlebærende naturvinsschmipster som mig. Det er slips og sorte sko og kvindelige mellemledere og logebrødre og finanskrejlere, man er gået efter, og de kommer til at LOL-æææælschke No. 2. Og det er der formentlig også en masse andre, der kommer til. For om sommeren bliver stedet jo alt for sejt med udendørsservering og midnatssol. Bomhans. Jeg tror, at stedet bliver en kæmpe succes. Og de klarer sig fint uden mig som Ofelia.

Lige her i finalen har jeg to småting, som irriterede mig. 1: Når man har en svært velassorteret bar med dertilhørende sej bartender, så må man da også kunne lave en rigtig espresso i stedet for en evigt skattelyssøgende Nespresso. Ja? Nej? 2: Hvis man er restaurantchef / host / manager, så skal man ikke bruge halvdelen af aftenen på at stå og læne sig op af en mur i restauranten, mens man psykoscroller på sin mobiltelefon. Just sayin'.

1 comments:

Anonymous said...

Hej Tue

Tak for endnu en beretning fra restaurantbesøg og især produktionen af cider følger jeg interessant.

Men jeg er ved at gå død i sproget, alt det LOL og skæve stavemåder er ved at have en utrolig trættende effekt på mig.

P.s. Ærgeligt du ikke fik smagt fritterne ude på No.2... byens bedste.

Tak for interessant blog.

/Henrik Smidt

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.