Open-source-saft: Alle cuveer forklaret

Det her er jo hamrende kedeligt. Lad være med at læse det. Stop! Det er lige som et digt skrevet af en nyuddanet poet. Det er kun mig selv, der får noget ud af at læse lortet. For det her er blot en gennemgang af, hvad jeg har gjort ved mit utal af cider-cuveer.


Ankaman - the legend continues: Lavet på Filippa Anka. Nedfaldsæbler og plukkede æbler. Plukket den 2. september, kværnet den 7. september og presset den 8. september. Oechsle på 1050. Flasket den 14. oktober med en oechsle på 1023. (10 liter)

Fear and Loathing in Vaalse: Lavet på Sukkertop fra Vaalse. Kun nedfaldsæbler. Plukket den 2. september, kværnet den 7. september og presset den 8. september. Ekstrem syrlig. Oechsle på 1050. Gær sådan psykopatlangsomt. (5 liter)

A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence: Lavet på Ildrød Pigeon Dronningmølle. Nedfaldsæbler og plukkede æbler. Plukket den 4. september, kværnet den 7. september og presset den 8. september. Oechsle på 1050. 5 liter flasket den 12. februar med Oechsle på ca. 1025 (10 liter)

Gangsta's Paradise: Lavet på paradisæble (70%) og Fejøæbler (30%). Kun nedfaldsæbler. Paradisæble plukket og kværnet den 9. september og presset den 10. september. Fejøæble plukket, kværnet og presset den 11. september. Oechsle på 1060. Flasket den 13. oktober med Oechsle på 1029. (10 liter)

Sea Weeds: Lavet på blandede æbler fra Tangkrogen. Plukket den 16. og 17. september, kværnet den 25. september og presset den 26. september. Oechsle 1055. (24 liter)

Sea Weeds II: Lavet på blandede æbler fra Tangkrogen. Plukket den 24. september, kværnet den 25. september og presset den 26. september. Gærer med 1 kg æblepulp i saften. Oechsle 1055. Har gæret urimeligt hurtigt. Med en oechsle på 1023 er cideren tyndbenet og trist (12. oktober). Er derfor tilsat 120 gram humle og en kvæde, som ligger i mosten i 8 timer. Flasket den 12. oktober. (7 liter)

Hanna Montana: Lavet på søde og melede paradisæbler fra Montanagade. Næsten kun plukkede æbler. Plukket og kværnet den 20. september, og presset den 24. september efter fire dages maceration i køleskabet. Oechsle på 1070. Gæring stoppet ved 1030. Flasket den 14. november. Tilsat 20 gr. sukker pr. liter og dermed en Oechsle på 1040 ved flaskning. (5,75 liter)

8220 ways to Graceland: Lavet på én rød æblesort fra Brabrandstien.  Kun nedfaldsæbler. Plukket den 26. september, kværnet den 27. september og presset den 28. september. Gærer aldeles langsomt Oechsle 10??.

The Hopsbitten: Lavet på røde æbler fra Brabrandstien. Nedfaldsæbler og plukkede æbler. Plukket den 5. oktober, kværnet den 6. oktober og presset den 7. oktober. 5 liter tilsat 50 gram frisk humle. 5 liter uden noget tilsat. Humlen er sigtet fra den 14. oktober. Oechsle 1054. (10 liter)

How I met your Grandmother: Lavet på coulon (70%) og kvæder (30%). Nedfaldsæbler og plukkede æbler. Plukket den 8. og 9. oktober, kværnet den 9. oktober og presset den 11. oktober. Oechsle 1058. Flasket den 29. oktober med Oechsle på omkring 1020. (18. liter)

¡Three Amigas!: Lavet på Tyra Mathiesen, Dronning Louise (60%) og Ildrød Pigeon. Nedfaldsæbler og plukkede æbler. Plukket og kværnet den 10. oktober og presset den 11. oktober. Står udenfor. Oechsle på 10?? (20 liter)

Mårslet-jazz: Diverse æbler plukket i Mårslet. Både nedfaldsæbler og plukkede æbler. Plukket i starten af november. (10 liter)

The Good, the Bad and the Ugly: Blandede og svært grimme vildæbler fra den klondyke-agtige side af Brabrandstien. Og lidt Pigeon. Plukket den 5.-7. november. Kværnet den 6. november og 7. november. Presset den 8. november. Både nedfaldsæbler og plukkede æbler. Meget lidt syrlighed. Men stor dydbe og bitterhed. Tegner lovende. 1036 i Oechsle den 14 november. (12 liter)

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.