Første cider-batch er flasket (som eddike?)

Der er nok nogle, der vil rynke de æblepulpfyldte bryn over, at jeg allerede flasker min cider. Blot en måned efter jeg plukkede æblerne på en tom industrigrund i det nordlige Århus og nervøsitetscyklede dem hjem til minimosteriet. Men hvad kan jeg gøre? Vinen har gæret hurtigt – og ganske naturligt –, og derfor har jeg hældt den på flasker med en oechsle på 1029. 12 flasker. Yessirybob, det er eksklusiv vin, det her. LOL.


Og hvordan smager Gangsta's Paradise så på nuværende tidspunkt? Øhm, det smager sgu ret syrligt. Okay, det smager måske en liiiiillebitte smule volatilt. Og jeg har lidt rumlen i maven nu, efter at have drukket et par små tåre. Arrgghh. Men jeg er faktisk stadig optimist. Paradisæblerne var jo sådan helt psykopatagtigt syrlige fra starten, så måske er det blot bare ciderens karakter at være super skarp i syren. Det kan 20% fejøæbler ikke lave om på. Lad os håbe, at et år i kælderen gør juicen lidt blødere i udtrykket. Jeg inkluderer i hvert fald de malolaktiske gæringsguder i min aftenbøn, som i forvejen hovedsageligt består af vinsnak.

Men hvis denne mousserende æblevin ikke bliver god, og lad os være ærlige: det er sgu langt fra sikkert, at den bliver bare nogenlunde, så er der stadig noget at glæde sig over. Farven. For lige meget hvor lortet det ender med at smage, så er det satme en flot cider. Se selv, din freak:


Vinen lander på 4-5% i alkohol. Det er jo ikke så meget, hvis du er vant til at drikke litervis af kartoffelsprut. Men jeg synes, det er ganske passende. Jeg kan godt li' læskende og saftig vin. Desværre er jeg ikke så vild med eddikestik, hvilket måske bliver et problem. Men man skal jo ikke tage sorgerne på forskud, og lige nu ser Gangsta's Paradise kraftedderme lækker ud. Bomhans.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.