Cider med smag. Kan man det?

Den store cidererering (yup, det er et ord) fortsætter i den østjyske kælder. I går skamhamstrede (et rigtigt ord igen!) jeg en rygsækfuld røde æbler fra den ellers idylliske Brabrandsti. Det er som om, at den romantiske gåtur bliver lidt weird, når det forelskede promenerende par møder en fynsk galning, der sidder oppe i et træ og amokryster samtlige grene, samtidig med at han skriger til dem, at de "kraft'e'me ik' ska' træ'je på ævlerne", mens frugten rammer jorden så hårdt, at stødpletterne bliver til anti-tyngdekraftisk syreregn, der går direkte i øjenæblet på det nu panisk angste par. Men jeg er ligeglad. Shakers is keepers, som det heder i de mest hardcore cider-grupperinger.

Det bliver nok til 5-10 liter juice, og så tror du måske, at historien slutter. Gør du? Kæmpe nejhat. Historien fortsætter. Satme. For jeg har tænkt mig at humle denne cuvee op fra slap. LOL. Den anden dag plukkede jeg lidt humleskud fra et fodboldhegn (nemlig, Sampdoria ligger nummer 3 i Serie A!), og så tænkte jeg, at det kunne være interessant at slaske dem i cideren.


Du ved, cider er sgu sådan noget tyndt sprøjt i udgangspunktet. Og hvem fanden kan li' tyndt sprøjt? Ingen. INGEN! Så nu prøver jeg at tilføje nogle bittertoner, floralitet (også et rigtigt ord) og generel dybde til en enkelt cuvee. Det kan sagtens tænkes, at det bliver helt igennem hæsligt. Ja, faktisk vil min track record nok rent statistisk vise, at det bliver enormt klamt. Men det er sgu forsøget værd.

Jeg har googlet mig frem til, at der skal cirka 11 gram humle i pr. liter cider. Og så lader jeg humlen ligge og svømme rundt i saften i 10 dages tid. Uh. Det bliver for sygt. Ellers bliver man syg. Nårh ja, jeg googlede mig også frem til dette billede.

Rolig nu, bøllemis. Jeg ved sgu da godt, at der er folk, der har gjort det før mig. Har jeg sagt andet? Du var vel for helvede heller ikke den første, der så reality-tv på sådan en ironisk-distanceret måde, selvom du i virkeligheden bare gjorde det som et nikotinplaster på dit lave selvværd. ROFL.

Og for øvrigt går fermenteringen på de øvrige cuveer aldeles fint. Tror jeg. Det bobler i hvert fald, og der lugter ikke af eddike – eller naturvin, som jeg plejer at sige. Ta' LOL-hatten på, alle mand.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.