Cider bag hudklinikken

For tiden flakker mine øjne rundt, når jeg bevæger mig i den jyske natur. Og med natur mener jeg fx Marselis Boulevard. LOL. For på denne Hammerhøj'sk pittoreske strækning fandt jeg noget der kunne ligne resterne af en gammel frugtplantage. Happy. Nu er stedet dog hovedsageligt noget sundhedsjazz, hvor hudklinikken blandt andet uddeler kortison-præparater galore. ROFL. Men der stod stadig cirka 10 flotte og svært frugtholdige æbletræer og et par halvtrætte kirsebærtræer.


Nu er træerne lidt mindre frugtholdige. Jeg har i hvert fald neglet 15-20 kg rustbelagte Coulon-æbler og en mindre portion Tyra Mathiesen ... som nu er indlagt på hospitalet. Badabing. Tyra Mathiesen-æblet mangler lidt dybde i både smag og struktur, synes jeg, efter jeg har kværnet det, så i morgen tager jeg igen hen i den nyfundne plantage og finder en makker til fruen.


Coulon-æblerne – de smager fucking vildt! – bliver blandet sammen med mine mormors kvæder (lyder det beskidt-weird?), og det har jeg store forventninger til. Surprise. Det bliver cirka 75% Coulon og 25% kvæde. Nu står det og macererer udenfor, men juicen smager allerede ganske "kvædet". Det bliver funky saft. Og jeg tænker, at det skal macere i to dage, fordi jeg er så vild! Og mon ikke det vinder pænt mange priser?! LOLLERT.

Ellers går det stille og roligt. En del af juicen er begyndt at boble en del langsommere, og det er sikkert fint. Humlejuicen er allerede pænt aromatisk, men den får stadig 5-6 dages maceration endnu. Uh. Og der lugter ikke af eddike nogen steder, udover min kærestes bideskinnebeholder. Highfive.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.