Australske vindruer

På Vinsvin har vi tidligere klasket ubrugelige guides ud til folket. Det gør vi sgu da også lige i dag. I dag er det dog ikke så meget en egentlig guide, som det er et forslag til at re-navngive en masse vindruer efter australsk forbillede. For der er sgu da ingen grund til at stoppe ved at omdøbe Syrah til Shiraz.


Pinaz: Jeg tænker på en virkelig moden omgang Pinot Noir med en gul kænguru på etiketten. Og hvis det er lavet på sådan en naturvinshipsteragtig måde - eller blot skal markedsføres til et homoseksuelt segmet –, så kunne vinen evt. hedde Pinaz with Pezaz.

Chardonnaz: I Danmark ville vinen måske blive navngivet "Lurpaz", fordi den har fået så meget fad, at den smager mere af smør end af vin. Den kunne gå til alle retter hos Brdr. Prize i Tivoli - og folk ville ELSKE det. Nedenunder er den god til alt fra grillen. Særligt egetræskul.

Pinaz Graz: Noget med et ordspil om marijuana, og så har vinen fermenteret/macereret i en didgeridoo. Det er Pinot Griz på den helt crazy måde, og den fungerer for sygt til barbeque. Der kunne sagtens være en overdreven glad disco-koala på etiketten.

Tempranillaz: Er det egentlig tempranillo i flertal? Eller en ordentlig syg rapper. LOL. Også i Australien skal den bankes igennem på fad, så den får en masse smag af vanillaz. Det bliver kanon. Og for helvede, der skal sgu da bobler i. Yes. Mousserende tempranillaz. Smag lige på det navn. Pengene ruller allerede ind i Barossa Valley.

Cabernet Saz: Vinkøbere er generelt bange for ikke at udtale de svære navne på vin rigtigt. BARÅLLÅ! Men her er problemet løst. Her går Cabernet Sauvignon bare som cabsaz, hvilket lyder som noget Crocodile Dundee hjertens gerne ville drikke i fede slurke. Katjing.

Chenaz: Av, av, av. Det lyder da for fedt. Chenin Blanc er til gamle damer og bogholdere. Chenaz er druen til bikere og rugbyspillere og rock'n'roll kænguruhviskere. Den går fuldstændig perfekt til "I come from a land downunder"-sangen. Fad? Det' lige meget. Chenaz er the shit.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.