Årets første danske cider (agtig)

Jeg har flasket årets første flaske cider. Yes sir. Og det sker på et tidspunkt, hvor mange slet ikke er begyndt at plukke æblerne endnu. Så vild er jeg. Og nu er der kapsel og lallet etiket på, og så skal den bare lige gære en sidste gang og lave nogle bobler inde i sig selv.


Egentlig var mosten bare tænkt som en test på, om den naturlige gær på æblerne var stærk nok til at starte gæringen. Det var den. Hurra. Og den var også stærk nok til at gære mosten fra 1045 og ned på 1020 Oechsle - uden at lave lortet til edikke. Så nu er Filippa Anka-fermenteringen hældt på flaske, og så har den fået lidt Ildrød Pigeon-most for at fylde flasken helt op og give lidt syre. Den ser ganske fint ud, som den står der på Ole Bornedals skæggede hage i et EKKO-magasin og spejler sig selv.

Grunden til navnet SPEED IV er ganske simpel. Gæringen har været ultrahurtig, fordi den har stået i et mellemvarmt køkken og boblet. Og 4-tallet kommer sig af, at vinen har macereret i fire dage i køleskabet inden presningen. Der findes også en SPEED I, som jeg dog først flasker i morgen. Den har fået én dags maceration, hvis du skulle spørge fra nogen.

Den rigtige cider bobler stadig fint og roligt i kælderen. Ballonerne og juicen har dog været udsat for en mindre ulykke, da to fjollede hindbærvinsprojekter er eksploderet ud over det hele. Det måtte jo ske før eller siden. Så de næste par dage er der adgang forbudt i de underjordiske gemakker, indtil den sidste flaske også smadrer sig selv. LOL.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.