Frugtvin trumfer blogning

Jeg har en milliard ting – groft sagt –, som jeg burde skrive om. Jeg har haft en helt urimeligt fantastisk frokost på Kadåx, jeg har spist oldschool nynordisk michelinmad i Helsingfors, og jeg har drukket en fandens masse flot vin de sidste dage.

Men lige nu vil jeg hellere selv producere fermenterede dråber. De næste 10 dage laver jeg en ny vin hver dag. Gigantisk LOL. Det røg bare ud af fingrene på mig. Og alle ved jo, at folk der lover noget på nettet, som udgangspunkt har glemt lovningen en eller to LOLkatte (spoiler: det er en bjørn) bagefter. Altså efter 6-7 minutter. Max. Så nej, jeg får nok ikke lavet 10 vine på 10 dage. Måske jeg får lavet én. Eller to. To virker som et både ladsiggørbart og stadig optimistisk bud. Især fordi jeg allerede har lavet en i dag. Tæller den med? Ingen ved det. Alle vil vide det.


Dagens vin kommer ud fra en ide, som måske blev plantet på Kadavret af Lynge-drengen. Måske havde jeg den før. Nå, men i hvert fald har jeg i min evige utålmodighed gået rundt og tænkt på, at man måske bare kunne springe førstegæringen over i fremstillingen af mousserende (ikke muset) vin. Hvem sagde LOL? Jeg sagde LOL.

Det er jo fermenteret frugt, der er sjovt. Selvfølgelig er alkohol også hamrende sjovt. Jeg – og de her psykopatdamer – er helt vilde med alkohol. Men måske man kunne frembringe et sjovt lavalkoholisk produkt ved kun akkurat at have sukker nok i frugtjuicen til kun at lave en flaskegæring. Ingen storstilet gæring i en skrummelspand. Bare én lille gæring direkte i flasken. Jeg tænker en oechsle på 1010-1020 i udgangsjuicen (mit nye favoritord, som jeg også vil bruge om sæd), så man opnår cirka to procent alkohol og en masse bobler efter flaskegæringen. Og smagen af fermenteret frugt, som måske bevarer en anden friskhed?! Igen: ingen ved det. Eller jo, måske ved nogen det.

Søren Sørøver og jeg har teenagechattet om emnet på Schmacebook i dag, og måske han også laver et lignende produkt. LOLbattle! Han siger, at han tidligere har lavet noget lignende, men i mellem det syge hav af emoticons lod det sig vide, at de flasker vist mest bare var eksplosiver. Måske er den nye sabling/vasker at prikke til en voldfermenteret flaske frugtvin med en lang pind bag et politiskjold?!

Jeg har lavet min lavalkoholiske utålmodighedsdrik af hindbær, fordi ribs er umuligt at skaffe. Ish. Hvis du har 10 kg. ribs liggende (fersk eller frost), så aftager jeg dem gerne for en mellemfyrstelig betaling. Ribs, for helvede. Om ti år kommer alle til at smadrehælde ribs i deres ansigter. Mærk jer mine ord, Frank og Bratlann og Lillelund og Uhrup og Kleppe. Mærk jer mine ord.

Nå, men det var dagens tirade af overflødige ord og håbløse links. To the fermentation cave!

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.