Breaking madguiderneNY MADGUIDE SKAL GUIDE
DIG TIL ANDRE MADGUIDER

I maj udkommer en ny kulinarisk guide med navnet GuideGuide. Guiden er en tiltrængt guide til de mange madguider, der er dukket op de seneste år. Guiden skal gøre det nemmere for guidelæsere at vælge den rigtige guide, og allerede nu florerer der rygter om overraskende guideplaceringer.


De seneste års store fokus på national og international elitegastronomi har medført et utal af restaurantguides med sig. Den Danske Spiseguide, Guide Michelin og senest The White Guide er blot et lille udpluk af de guides, som gerne vil fortælle dig, hvor du skal spise henne via stjerner, point og klassificeringer.

Men på samme måde som der er stor forskel på restauranter, så er der også forskel på guides. Derfor har forlaget Dererpengeimadudgivelser A/S valgt at udgive bogen GuideGuide, som skal gøre det nemmere for danske madinteresserede at vælge den rigtige guide.

"Personligt bruger jeg altid Guide Michelin, når jeg har lyst til trøfler, og Where Chefs Eat, når jeg har skovmandsskjorte og lidt for korte bukser på. Og den mulighed vil vi gerne fortælle de guideglade danskere om. For en guide er ikke bare en guide. En guide er en måde at udtrykke din egen gastropersonlighed på", fortæller guidekonsulent Jørgen Guido.

GuideGuide udkommer i begyndelsen af maj, og udgivelsen tiltrækker allerede nu stor opmærksomhed. Særligt hos de mange guides, som i spænding venter på at se, hvordan de er placeret i GuideGuide-hierakiet, der er inddelt i fem kategorier:

  • International mestersuperklasse med 3 monsterstjerner.
  • National mestergenialhedsklasse med 5 hjerter.
  • Meget Højt superniveau med det hele og 94 point.
  • Højt superniveau med næsten det hele.
  • Super topfjong skrevet i Comic Sans.

Mange er spændte på at se, om den danske version af The White Guide bliver udnævnt som International mestersuperklasse med 3 monsterstjerner, da den kun har været på markedet i ganske kort tid, og fordi den lovpriser restauranter for selv en grådkvalt smiley.

Samtidig forventer mange guideeksperter, at Guide Michelin kun vil opnå National mestergenialhedsklasse med 5 hjerter på grund af dens manglende fokus på ballonuddelende all-you-can-eat-restauranter i Jylland. Guide Michelin har ikke ønsket at udtale sig til SAFTPRESSEN, men fortæller dog uden for citat, at de anerkender ballondyrets herlighedsfaktor.

Hos Dererpengeimadudgivelser A/S er der dog ingen rystende hænder:

"Vi er stolte af at kunne fjerne folks nervøsitet over ikke at føle sig gode nok til at vurdere en guide. Og jeg er sikker på, at vi inden for fem år også har udgivet boget GuideGuideGuide", fortæller Jørgen Guido til slut via en lummer SnapChat-besked.

---

Note: Læs her om Saftpressen.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.