Pinot to the tage. Endnu en PR-herlighed.

Lige efter Nelson Mandela og Desmond Tuttu og Lucas Radebe og Matt Damon i Invictus og Steve Biko og Steve Nash og 50% af Roger Federer og Uche Okechukwu (selvom han er fra Nigeria) og Steven Pienaar kommer Pinotage, som en af de svedigste ting fra Sydafrika. Den drue er bare ham-siger-ham re-siger-re hamre nde-siger-nde hamrende god. Hvordan kan en krydsning af Pinot Noir og Cinsault være andet?


Faktisk er Pinotage så godt, at den har fortjent en hyggelig og superlativfyldt svingtur i den altid elskværdige PR-karrusel. Denne gang er det de kække mennesker fra Refresh Agency, der smider kul på promoveringstoget. Og nej, hvor de gør det godt. Her er et par uddrag fra den pinotageterende reklamemail, jeg fik tidligere i dag. Og skru bare op på 11 for din bedste Fokofpolisiekar-plade og syng med på kapitalistsvadaen.

1. At nyde en god flaske Pinotage er blevet en lige så naturlig del af et besøg i Sydafrika som at drikke en god vodka i Rusland.

Note: Altså, pinotage er som at drikke østeuropæisk snaps lavet på kartofler, mens frosten er ved at male koldbrand i dit ansigt og Putin har besat dit hotelværelse. Hell yeah.

2. (...) giver inspiration til vine, der afspejler deres hjemlands livsglæde og sjæl.

Note: Hvis det er Lucas Radebes livsglæde og sjæl, så er det noget med at sparke folk over knæene for derefter at lave en lang aflevering op til Lee Bowyer. Det fungerede super flot i senhalvfemserne, hvordan smager det i fermenterede druer?

3. Den er markant og nydes af personer med mod på eventyr.

Note: På samme måde som træsprit og hjemmelavet fyrværkeri også nydes af mennesker med mod på eventyr. Du bliver enten blind eller dør. Det er satme markant.

4. Druens unikke kvaliteter (...) er tilpasset verdens mange forskellige smagspræferencer.

Note: Jeg elsker, at hele verden bliver omfavnet af Pinotage. Den er vindruens svar på Nelson Mandela. Alle smagsløg bliver kildet blidt med den verdenskære pinotagefjer. Fra Parker til Rudolf. Alle mødes vi i Pinotagens barmhjertige skær. LOLkatten danser.

5. I 2012 blev 21 Gables Pinotage 2010 udnævnt til en af de 10 bedste Pinotage-vine i Sydafrika.

Note: Det svarer vel stort set til, at være blandt de 10 bedste kajakoliebrydere under 26 år på Nordfyn. Og det kan jo i sig selv være spændende og lidt erotisk, når man mødes til klubaften.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.