Parkers pissefede profetier

Den gode Thomas Rydberg fra Ekstra-Bladet har skrevet en artikel om Robert Parkers forudsigelser for den vinøse del af 2014. Det kommer måske ikke som den store overraskelse, men Robert Parker er forholdsvis oldschool-konservativ-kedelig i sine profetier. Lad os kigge på et par stykker af dem.


3. Naturvinene vil “gå” i sig selv og folk vil få øjnene op for, at det er på kanten til uansvarligt. De mest seriøse topvine har allerede et minimum af svovl tilsat. Men at lave vin helt uden svovl kan være sundhedsskadeligt og uansvarligt, mener Parker.

Selvfølgelig hader Parker naturvine. Det har jo nærmest været meningen med hele naturvinsbølgen. Samtidig er der jo heller ikke nok naturvin i verden til at tilfredsstille de zombie-agtige Parker-point-jægere. Og så æææælsker jeg, at han beskriver naturvinsproducenternes vinificeringsmetoder som uansvarlige og sundhedsskadelige. Det er så smukt. Elektricitet har forresten også toppet i følge Parker.

7. Vinsnobberiet vil blive mindre og den bredde befolknings holdning til vin vil sejre.

Har den bredde befolkning ikke allerede sejret? Supermarkederne er proppede med vine fra hele verden, og ripasso på BiB har vel aldrig været større. Derudover har internettet via Vivino og Cellartracker demokratiseret vinanmeldelsen som koncept, og med nihundredemillionermilliarder online vinbutikker er det nemt at prøve nye ting. Jeg tror, Robert Parker har en pænt gammel Nokia-mobiltelefon.

10. Der vil komme krav om bedre deklaration på vin, både i form af indholdsfortegnelser og kalorieindhold.

Jeg håber så meget, at frisørmareridtet har ret. Og jeg er fuldstændig overbevist om, at han ikke har det. Burde Parker ikke også varedeklarere sine (økonomiske) interesser i pointuddelingen?

11. Vinbloggere vil fortsætte med at klage over manglende forståelse og respekt for deres arbejde. Og især manglende indtægter på deres sites.

Nemlig! De 500 kroner vi har fået af Irma til at købe vin for rækker sgu ikke særligt langt. Findes der overhovedet vin til under 500 kroner, egentlig? Respect my authoritah!

12. Østeuropa og mindre vinlande vil se en øget interesse for deres vine, grundet især et par gode årgange i 2012 og 2013 samt øget behov fra forbrugerne for at prøve noget nyt.

Det er common knowledge, at alle mindre vinlande havde gode årgange i 2012 og 2013. LOL. Jeg er dog enig i at Østeuropa bliver mere populært i 2014. Især Georgien. Men vil der ikke være ganske lidt fokus på årgange, når den bredde befolkning har sejret!?

13. Flere “Bring-your-own”-restauranter samt større mulighed for at medbringe egne vine vil ske som en reaktion på de høje avancer mange restauranter har på vin. 

Wrong answer. I hvert fald i Danmark, hvor løn, råvarer , husleje og andre kedelige udgifter er så høje, at de grumme avancer er en nødvendighed for at overleve. Og forresten, er "bring-your-own"-restauranter og mulighed for at medbringe sine egne vine på restauranter ikke det samme?

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.