Vis mig din frugtvin, og jeg skal ...

Der er gang i virkeligt mange frugtige fermenteringsspande i Danmark for tiden. Faktisk er der nu så mange seriøse – og kommercielle – frugtvinsentusiaster, at der er blevet skabt en brancheorganisation for disse gæringsglade og alkoholshungrende nørder. Organisationen bærer den lidet sexede titel Dansk Forum for Frugtvin (prøv at sige det elegant efter seks flasker Limfjordsporter), men bag det let klodsede navn, gemmer der sig en svært fyldt botti af seje folk.


En af DFF's (DFF-lol og DFF-lol) store begivenheder er den årlige smagning af hinandens safter. Og det er ikke så ulækkert som det lyder. Faktisk lige omvendt. For den 17. maj kan alle frugttørstige danskere få lov til at smage frugtvinshypen, når medlemmerne viser, hvad de kan opnå med gode danske frugter og deres egne fermenteringsfærdigheder.

Det er virkelig en unik mulighed for at smage bredden og toppen af dansk frugtvin. Og det foregår på det ultrasmukke Frederiksdal Gods, som må være det nærmeste, vi kommer på et reelt chateau i Danmark. Og så koster det sølle 50 kroner at smage løs - eller endnu søllere 0 kroner, hvis du slæber dit eget vinglas med. Det bliver med garanti årets sjoveste vitaminindtag.

Men vent. Der er mere. For hvis du nu selv har lavet noget frugtvin, noget cider eller noget svedig fermenteret sveskegrød, så skal du også tage til Lolland. For udover de professionelle frugtvinsmagere, så er der også plads til morgendagens talenter og deres safter. Arrangementet vil altså være en enestående mulighed for nye frugtvinsnørder at udveksle ideer og viden med en masse andre nye og garvede frugtvinsnørder. Og så kan du jo smage din egen vin op mod alle andres - og hælde den på helt uskyldige besøgende. DO IT!

Vinsvin skal også til Lolland den 17. maj. Først og fremmest skal jeg være dommer i de professionelles store konkurrence, så vi kan finde ud af, hvem der laver de bedste frugtige vine i Danmark. Men selvfølgelig tager jeg også en række af vores egne fermenterede herligheder med, så folk kan fortælle mig, hvor lækre de er (som om!). Cider i to årgange, hindbærvinen og hvad der nu ellers smager bare nogenlunde godt i min kælder.

Vi glæder os psykomeget. Og hvis du selv laver vin, så er det bare med også at komme afsted. Men skriv lige til Morten B, hvis du gerne vil hælde din egen vin på folk. Så skal han nok stille et bord op til dig.

1 comments:

Anonymous said...

Hvor er det egentligt hipsteragtigt med fixie-cyklen i baggrunden. Slet ikke opsat, nej nej ;)

kh Rasmus

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.