Blue ocean til sjasket bulkvin?

Udover danske vinblogs (og politik, selvfølgelig) så er der dansk vinreklame nok noget af det tristeste at holde øje med. Det er sgu så slapt, det hele. Grafikerne får tilsyneladende epilepsi, når de ser på farven gul, og tekstforfatterne nægter at have ord med flere end to stavelser.

Og så er der hele det strategiske arbejde (som om!) bag budskaberne. Umiddelbart handler det udelukkende om pris, point og Primitivo. Og det gælder fandme alle vinforhandlere. Alkoholtung rødvin, som Robert elsker og som koster ganske lidt og som måske kommer i en papkasse.

Nårh ja, nogle gange får man som uskyldigt reklameoffer også at vide, at en eller anden italiensk bulkvin går godt til kød, pasta, kylling, pizza, fondue, ostehaps, jazzburger, sovsekulør, fiskefingre, Helmuth Kohl, løghat, øjendråber, 80'erne og lasagne. Det er det man kalder for helforhandlergardering.

Og bare rolig. Nu skal jeg ikke til at skælde ud på alkoholtung vin uden skyggen af personlighed. Det er det mange danskere vil ha', og det er bare superduper. Nej. Jeg har bare en mellemsvinagtig idé til, hvordan forhandlere kunne skille sig lidt ud fra mængden i måden at sælge disse marmeladesafter.

Her er tesen:
Vi sælger ikke tung fabriksrødvin fra [indsæt land].
Vi sælger pauser fra hverdagens små irritationer.

For det er jo det, (BiB-)vin er. Det er en chance for at læne sig tilbage, glo ud i luften og hælde så meget alkohol ned i svælget som muligt, uden at det virker taberagtigt. Det handler ikke om point eller druesorter. Det er de nye cigaretter. Og det er sjovt at være ærlig omkring den indsigt.

Og så kan man selvfølgelig argumentere for, at de her fjollerier ikke ville sælge noget som helst vin. Og det er formentlig rigtig nok. Og derfor er Vinsvin helt sikkert også bedre til at blogge end til at sælge chilensk fabriksvin. Men det er fint nok med os.

3 comments:

Lotte Andreasen said...

*Skraldgriner*
Kommer jeg i fængsel, hvis jeg stjæler og deler på Facebook i enkeltbilleder? Tror de vil ta' kegler :)

Tue said...

Del du bare løs!

Lars Bech said...

Det fand'me humor! Dagens gode grin og hvor har du ret

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.