6 flasker blåbærdrøn '14

Så er det første batch blåbær-/Føtexvin flasket. Det er en virkelig smuk vin. Men det er ikke en speciel interessant vin. De kære blåbær har ikke haft nok power til at træde ordentlig frem i vinen. Man kan sagtens smage blåbær, men det er ikke intenst nok til at blive rigtig herligt. Sådan kan det jo gå. Måske skal man lade være med at fermentere bær fra et hollandsk drivhus og/eller Føtex.


Oechslen var på lidt over 1020, da jeg flaskede, så der vil formentlig stadig være lidt sukker i saften, når andengæringen er slut. Det har vinen brug for, tror jeg. Ellers vil den blive en del for tyndbenet - omend den aldrig bliver decideret tykbenet.

Om ikke andet, så er der nu en ulden spand klar til en ny fermentering. Det må igen blive udenlandske bær, og det undskylder jeg selvfølgelig allerede på forhånd. Men måske det ikke behøver at blive helt lige så slapt som blåbærdrønet, hvis jeg nu bruger et andet bær. Jeg kigger på jer, hollandske hindbær! For jeg har stor tiltro til hindbæret, så det ville give mening at eksperimentere lidt med den lille laban.

To the winery!

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.