Breaking julevinen


NY KONSTELLATION LAVER
DEN PERFEKTE JULEVIN

Den samlede danske vinpresse er enige. Den perfekte julevin er fundet. Bag vinen står en utraditionel konstellation. Det er nemlig rosinproducenten Sun-Maid og vinhuset bag Sassicaia, Tenuta San Guido, der har udviklet vinen. Dansk Journalistforbund er bekymrede.


Mediernes diskuissioner om den bedste vin til julemaden har været en lige så integreret og forudsigelig del af decemberhøjtiden som Jesper Fårekyllings "fra alle os til alle jer". En stor gruppe af industriens anmeldere har i årtier råbt og skrevet om Amaronens søde fortræffeligheder, når det kommer til sovs, rødkål, og karamelkartofler. Og en næsten lige så stor gruppe har argumenteret for svulstig Napa-cab og chilenske solbærdråber i de danske medier.

Men fra 2014 vil der ikke længere være behov for denne traditionsrige genoptrykning af vinøse forslag. Et ganske overraskende samarbejde vil nemlig forene de to grupperinger med en vin, der faktuelt vil blive den bedste julevin. Bag vinen står det berømte vinhus Tenuta San Guido, der er mest kendt for den verdensberømte supertoscaner, Sassicaia. Men druerne kommer ikke fra deres egne marker. Druerne er nemlig californiske og bliver leveret af Sun-Maid, verdens største producent af rosiner.

"Denne vin vil definere sin egen kategori med sin ekstreme sødme, virkeligt høje alkohol og enorme mundfylde. Det bliver stor, stor vin. Og vi er ret sikre på at kategorien vil blive kaldt for Overøisk Super-amaroner i vinøse kredse. Men hos hr. og fru Danmark vil den formentlig bare blive kendt som den perfekte julevin.", fortæller en række danske vinjournalister samstemmende.

Hos Dansk Journalistforbund er man dog ikke helt så begejstrede for rosinvinen. Hos fagforbundet er man nemlig bange for, at de danske vinjournalister mister helt op til 80% af deres indtjening, hvis der opstår enighed om, hvilken vin der er bedst til julemaden.

"December er ikke blot en højtid for gran og baby-Jesus. Det er også højtiden for alkoholtunge og hurtigtproducerede vinartikler og -anmeldelser. På den måde er december en ren gavebod for vinskribenter. Derfor vil det være utroligt uheldigt for vores medlemmer, hvis der kommer en slags monopolstatus på den bedste julevin. Det vil kræve research at komme med alternativer og dermed gøre arbejdsvilkårene nærmest umenneskelige", fortæller pressechefen fra Dansk Journalistforbund via en SnapChat-besked.

Der er stadig en del hemmelighedskræmmeri om vinificeringen af vinen. Men det er allerede nu officielt, at vinen vil få 2-300% ny eg og have Michel Rolland som konsulent. Derfor har Robert Parker også allerede givet de næste 20 årgange de magiske 100 point. Prisen er endnu ukendt, dog er det forholdsvis sikkert, at prisen vil rasle ned overalt i danske tilbudskataloger omkring december, fordi den juletradition trods alt ikke stopper.

---

Note: Læs her om Saftpressen.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.