Breaking prop!


MICHELIN-RESTAURANT ANERKENDER
PROP SOM TERROIR

KØBENHAVN: Ifølge en ny interesseorganisation i det københavnske vinmiljø vil en eller flere michelin-restauranter snart begynde at servere vin med prop. Prop er fyldt med terroir, siger topsommelier.


Af Vin Diesel

Mens debatten om svovlindhold i vine stadig raser for fuld udblæsning i det københavnske vinmiljø, er en ny trend ved at vokse sig stor hos flere anerkendte danske toprestauranter. Prop – en kemisk reaktion, der gør vine udrikkelige – bliver af flere topsommelierer ikke længere anerkendt som en fejl. Tværtimod. I en lille kreds af vinfolk mener man, at prop faktisk giver vinen karakter og viser terroiret bedre end normale vine.

”Vine er levende væsner, lige som mennesker. Og hvis et menneske fx mangler begge sine arme og halvdelen af sit ene ben og hele ansigtet og er blind, så betyder det ikke, at det menneske ikke kan have store kvaliteter. Sådan er det også med vin”, fortæller en anonym kilde over telefonen.

Flere Michelin-kokke og en enkelt shawarmabar i Valby fortæller samtidig, at vine med prop går perfekt til vintermaden. ”Vine med prop har ofte stor karakter, og de går virkelig godt til det nye nordiske køkken i vintermånederne, hvor det hele smager lidt af jord og fugtig kælder. Og i vine med prop får man meget mere terroir. Det er et faktum”, skriver PROPOPFORNOGETGODT, som er en nystiftet sammenslutning af restauranter, der arbejder med proppet vin.

Talsmanden for PROPOPFORNOGETGODT er ikke bange for, at restauranter, der serverer vine med prop, kommer til at miste deres michelin-stjerner eller forsvinde fra San Pellegrinos World's 50 Best Restaurants.

”Jeg smagte en vin fra Bugey sammen med Alain Ducasse for et par måneder siden. Druen var så ukendt, at den ikke har fået et navn endnu, og vinen havde både prop, oxidation og volatilsyre. Vi var begge enige om, at det var den bedste vin, vi nogensinde havde smagt. Så nej, vi er ikke bange for at miste vores stjerne”, siger talsmanden, der efterfølgende sender et billede via SnapChat af et glas vin, der er så proppet, at langer ud efter kameraet.

Det er allerede nu muligt at købe vine med prop på flere michelin-restauranter i København. En reel propmenu er dog ifølge PROPOPFORNOGETGODT først klar om et par måneder.

---

Note: Læs her om Saftpressen.

2 comments:

Carlo said...

"Pull the other one".......
(På dansk " Den er godt med dig"...)

Anonymous said...

aprilsnar, lettere forsinket... det håber jeg!;)

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.