Breaking VinAvisen!


VINAVISEN GIVER
FOR FØRSTE GANG
EN VIN 4 STJERNER

Når VinAvisen udkommer på mandag, vil den for første gang kun give 4 stjerner til en vin. Flere vinbutikker er rystede over den hårde kritik. Redaktionen på VinAvisen var også selv i tvivl.


Af Vinnie Jones

VinAvisen har siden 1998 anmeldt titusindvis af vine fra hele verden. Og det har ikke blot været til gavn for de mange vininteresserede danskere. Mange vinbutikker har nemlig lystigt brugt VinAvisens uddeling af stjerner til at markedsføre deres vine.

Men den kommende mandag er på mange måder en skelsættende dag for VinAvisen, der nemlig varsler, at de for første gang i avisens historie ikke giver en vin enten fem eller seks stjerner. En tjekkisk mousserende vin lavet på 50% Merlot og 50% nedfaldsblommer får nemlig blot fire stjerner i den næste udgivelse. Og det er ikke gået ubemærket hen.

"Jeg synes, det virker en lille smule voldsomt, at man pludselig vælger kun at give en vin fire stjerner. Det virker lige lovlig aggressivt i min optik. Jeg var af den overbevisning, at hvis vinen kom i en flaske eller BiB, så var den sikret mindst 3-4 stjerner. Og hvis der var alkohol i væsken, så ville den som minimum få 5 stjerner," fortæller en vinbutiksejer fra Herning.

Hos VinAvisen forstår man godt vinbutikkernes bekymring, men den redaktionelle integritet har vægtet højest i anmeldelsen af den tjekkiske bastardvin.

"Jeg er først ved at få synet tilbage i disse dage. Det var en meget heftig vin. Derfor lå jeg også et sted mellem 4 og 5 stjerner. Men jeg landede altså på 4, fordi jeg også har fået nogle ret intense udslet i lysken og en semi-slem omgang koldbrand af at drikke vinen," fortæller VinAvisens anmelder.

VinAvisen udkommer på mandag.

---

Note: Læs her om Saftpressen.

1 comments:

Anonymous said...

Fucking hillarius! Jeg har hørt, at Finansbureauet.dk også overvejer at en vin skal have 5 stjerner i den kommende uge! Her får alle vine nemlig automatisk 6 stjerner, for så kommer man jo i avisen :-)

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.