Orange og sur hjemmegæring

Når man har været et par dage i Tisvildeleje, ville det være åndssvagt ikke at plukke noget havtorn. For Tisvildeleje er jo ret beset blot en konstruktion af 50% Politik Plus-segment og 50% havtornsbuske. Og så lidt sand.

En enkelt times plukkeri udmøntede sig i halvandet kilo ren C-vitaminsbomber, som nu er smidt ned i tre spande sammen med sukker og vand. Og hvis det går som planlagt (hvilket det næsten aldrig gør), så er der boblende havtornshelvede om to-tre måneder med en alkoholprocent på omkring 5.


Jeg har prøvet lidt forskellige indgange til de tre batches. Oechsle-niveauet er nogenlunde det samme i alle tre, men jeg vil gerne se, hvor stor en indflydelse det har, hvor meget jeg presser bærrene. Og så eksperimenterer jeg også lidt med mængden af bær.

Det kunne sagtens gå hen og blive noget rigtig lort, men det kan også være, at det bliver en semi-eksotisk, tør og lidt herlig sommereliskir på sådan en weird orange måde.

---

Der går forhåbentlig Ole Michelsen i den i morgen, hvilket vil sige en ny filmanmeldelse og rigeligt med vin før 12.

2 comments:

Anonymous said...

Noget spændt på de resultater! Vi har leget lidt med havtorn, godt nok ikke i gærring, man vi slap aldrig af med den der fornemmelse af bitter røv, der hænger over de bær. Niels der har Århus bryghus, har lavet nogle prøvebryg med havtorn som bitter stof i stedet for humle. Og de var faktisk bitre nok. Nyt nordisk røvbitterbryg! :o).

//Sørøveren

Tue said...

Haha! Du virker overraskende bekendt med smagen af røv, Søren. Vi får at se. Lige nu lugter det af varm lyng. Og måske lidt røv.

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.