Svinagtig god ribsvin

I går smagte jeg for første gang min ribsvin. Og det smagte godt! G-o siger go. D-t siger dt. GODT! Fucking hurra for at putte bær, vand og sukker i en spand og så ende ud med læskende og alkoholfyldte ribsbobler. Det er ikke kompleks vin, men det er sygt saftigt og læskende. Og så er farven urimeligt frydefuld. Jeg er et stolt svin.


I næsen er der noter af lidt tusch, men det går hurtigt over i en dyb ribsduft. Smagen er meget elegant. Fin syre, en mørk (= fermenteret) smag af ribs og lidt grønne toner til sidst. Det er lige til at inhalere i store slurke på en sommerdag.

Boblerne er stadig en smule flygtige. Det er som om, de ikke sidder ordentlig fast i væsken. Det betyder, at vinen nærmest er ved at eksplodere i et lyserødt CO2-skumbad, når man åbner flasken. Men ret hurtigt efter - når kapslen endelig er taget af -, så er saften nærmest flad. Mystisk. Jeg satser på at boblerne bliver bedre integreret i vinen i løbet af en måneds tid eller to.

Vinsvin er snart klar til at overtage verdensherredømmet.

4 comments:

Sine said...

Øjj det lyder godt! Hvor længe har det fået lov til at stå?

Kristoffer said...

Hvor mange procent holder den?

Tue said...

@Sine: Det smager også virkelig godt. Hvilket gør det endnu mere trist, at jeg har smidt min hjemmelavede opskrift ud. Det har stået i en måneds tid, tror jeg.

@Kristoffer: Ingen ved det. Alle vil vide det. Men den er lav. 3-4 måske. 5?

Unknown said...

Hej jeg faldt over jeres hjemmeside. da vi har masser af ribs i år kunne jeg blive inspireret til at prøve at lave lidt vin af ribsene. jeg vil høre om i har en opskrift på hvorledes jeg griber det an
På forhånd tak
Hilsen Ole Borup

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.