Prinsgemalen anbefaler ... (del 2)

Prinsgemalen er en kreativ herre. Og ganske elendig med ord. Det kommer der fantastiske citater ud af. Altså, det er ikke citater som i sig selv giver mening. Skønheden ligger i vanviddet og den haltende poesi. Her har vi et herligt og klunte-yndefuldt citat om noget med mayo og digte:

Det er som et digt, eller som en mayonnaise rørt med ord i stedet for olie. En opskrift opstår først i hovedet og så på papiret og for til sidst at blive til en realitet. Det kunne næsten være en idé til min næste kogebog: En bog, hvor opskrifter tager form af digte!
Jeg ved ikke, hvordan digtet til dagens opskrift skulle være. Men det er i hvert fald nogenlunde absurdistisk at lave pandekager i lag med foie gras og æbler.


Opskriften er som altid simpel. Lav pandekager, steg nogle grøntsager (det kan helt sikkert godt udelades) og fyr noget stegt foie gras mellem pandekagelagene. Og så smider du hele molevitten i en souffléskål og bager herligheden i 10 minutter. Bom. Så har du med et snuptag lavet morgenmad, eftermiddagsfrugt, aftensmad og salat (hvis du altså gad smide grøntsager i retten) på urimeligt kort tid. Det er da nærmest poetisk.

I forbindelse med indtagelsen af dette pragtmåltid er det en god idé at skrige så højt, som du overhovedet kan. På den måde overdøver du blodpropperne, der eksploderer i din krop, som var det nytårsaften, og kolesterolen, der holder psykedelisk techno-rave i din lever.

Vinvalg: Rødvin

Og så siger vi bon appetit, mens vi tvangsfodrer en gås og finder på endnu et gastronomisk sludder-digt. Sammen med den grønne fugl, som altid bord stå på bordet, når du spiser pandekager med foie gras(?).

Billederne er lånt fra Til Glæde for Ganen 
(udgivet af Jyllands-Postens forlag).

1 comments:

Unknown said...

Jeg troede vi var ovre tiderne med let tøsemorgenmad... og de fine grønne fugle er da salt og peber sættet :)

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.