Prinsgemalen anbefaler ... (del 1)

Her den anden dag fik jeg en bog af en god ven. Men det er ikke hvilken som helst bog. Det er nemlig prinsgemalens kogebog, som er fyldt med bombastisk mad, men desværre er helt uden digte og desperate kongedrømme. Men det er heller ikke bare prinsgemalens kogebog, faktisk. Det er prinsgemalens kogebog i en signeret version. Til mig. Waow, hva'?


Og med denne bog i mine fedtede naller, synes jeg, at vi over de næste uger skal lade os inspirere af den franske vinbonde, poet, gemal, sejler, elsker og connoisseurs tanker om mad. For et menneske med så stor appetit på livet og foie gras, han må kunne fortælle os, hvordan man lever 4 real.

Første del af denne zen-agtige tilgang til madens og livets fortræffeligheder er vanskelig. Du skal enten gifte dig med en kongelig eller på anden måde få kastet ganske store mængder skattekroner i dit tykkende ansigt. Men når det er lykkedes, så skal du bare lade dig inspirere.

Første mesterværk, som du bør lade dig inspirere af eller simpelthen blot kopiere, er havets svar på dobbelt-penetration. Vi taler selvfølgelig om Pighvar Dannebrog:


Du damper bare pighvaren, fjerner skind og ben fra den en side, og så lægger du de to fileter tilbage på fisken. Voilá og de-li-kat. Så klasker du en masse lakserogn (prinsgemalen ville med sikkerhed personligt vælge caviar) ovenpå, og derefter fyrer du lige lidt urter på, så der er lidt til øjnene. Easy peasy lemon squeezy ... og du må faktisk godt sprøjte lidt citronsaft på, hvis du er sådan en c-vitamin-hungrende helsefreak. Det er prinsgemalen ikke.

Vinvalg: Rødvin

Velbekomme eller bon appetit, om man vil. Og det vil prinsgemalen.

Billederne er lånt fra Til Glæde for Ganen 
(udgivet af Jyllands-Postens forlag).

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.