Onsdagssmagning i HQ

I onsdags holdte Vinsvin (og bugspytskirteleksperten - en titel vi generelt bruger alt for lidt på bloggen) en lille og aldeles hyggelig smagning. Temaet var vin, for det plejer at fungere rimelig godt. Her er lidt noter på de bedste af dem.


Montagne Hard, PUR: Det her er en af mine klare favoritter sådan helt generelt – også når vi taler om vin. Det er lavet af drengene fra PUR, hvis vine jeg egentlig synes svinger ret meget i kvalitet og interessanthed. Men konceptet med at lave vin hos forskellige vinhuse er virkelig sjovt, og det her er fandme interessant. Saften er lavet på Chardonnay, og det både smager og lugter af tang og østers. Det er helt vildt. Og det er helt genialt. Løb for helvede ned til Krone Vin, og køb det.

Forresten var PURs Oximoron også overraskende skarp. Oxideret chardonnay, som jeg har smagt tidligere og ikke var helt vild med. Men det er jeg nu.

Cabernet Franc 2011, Rene Mosse: Jeg ved ikke, om Rene Mosse nogensinde laver dårlig vin. Jeg har i hvert fald aldrig smagt det. Og denne vin er bare opskriften på, hvordan god og ganske straight Cabernet Franc fra Anjou skal laves. Det er muskuløs og mørk vin, som stadig har masser af saftighed og drinkability. Og klassiske 'Franc-dyder med peber og urter i både mund og næse.

Les Rouquins 2011, ViniVitiVinci: Pinot Noir på 20 år gamle stokke fra Avallon i Bourgogne. Det smager åndssvagt godt, omend ret langt fra klassisk Bourgogne. Det er virkelig frugtdrevet og med masser af syre og saftighed. Det kunne godt gå for stor Beaujolais, men på en måde er det også helt sit eget udtryk. Alle vil elske den her vin – med eller uden naturvinshat.

Og aftenens vin var selvfølgelig ribsvinen, som stadig danner en smuk og ganske ekstrem klistret belægning på hele mit køkken, efter at have sprøjtet ukontrolleret som en 13-årig pubertetsdreng, da jeg hev kapslen af.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.