Jagten på et æbletræ

Det har været efterår i to dage nu, og jeg tænker ikke på andet end cider. Og Vinsvins plan er i år at lave meget og meget syrlig cider. Derfor skal vi snart plukke en helvedes masse æbler. De skal nemlig helst ikke blive alt for modne. Og her kommer du - måske - ind i billedet.


For lige som sidste år er vores ide at lave boblende vin af æbler fra københavnske æbler. Det er de færreste, der lige gnaver sig igennem alle 100 kg æbler fra æbletræet i baghaven, og derfor giver det mening, at vi negler nogle af dem og bruger dem til noget (psyko-)fornuftigt. Ellers rådner de bare, og så glider du i et af dem, brækker lænden og bruger resten af dit liv i en af de der elektriske knallerter med tre hjul, der kører åndssvagt langsomt.

Så hvis du har et labert æbletræ i København, eller kender nogen der har et, og du synes, at vi godt må plukke nogle af dem, så skriv til os på mail@vinsvin.dk. Vi kvitterer med overdreven taknemmelighed og en flaske færdiggæret fryd, når vores æblemost er det på et tidspunkt i 2014.

 Kom så lidt frisk, din lækre bloglæser ...

1 comments:

Anonymous said...

Hej Tue

Julie Ø tippede mig om at du manglede en æblejagtmark - jeg kan anbefale dig at tage ud på Sydhavnstippen - der er der mange forskellige æbletræer.
Der ligger også en kolonihave forening lige op af og de plejer også at have et godt overskud af æbler.
Ellers tjek byhøst ud http://byhøst.dk/view?field_sted_cat_tid%5B%5D=10&=Udf%C3%B8r

Held og lykke med projekterne - det skal nok blive godt!

Venlig hilsen
Mir

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.