Cidersvinene er i gang

I dag startede vi vores storstilede ciderproduktion. Vi har i hvert fald plukket en masse æbler, hvis safter vi forhåbentlig kan få til at fermentere ganske naturlige om nogle uger.

Første indsamlingsrunde bestod i en masse vildæbler fra Amager Fælled og Italiensvej. Og så fik vi fingrene i en ordentlig røvfuld Golden Delicious og Filipa-æbler i Kaspers have. Og det blev også til lidt Ingrid Marie og Cox Orange hos Ane og Adam.


Danske æbler er generelt ikke modne endnu. Og derfor kan det selvfølgelig virke lidt dumt at plukke dem. Men det er med fuldt overlæg, at vi plukker netop nu. Vi vil prøve at lave en højsyre-cider med tæt skum. Og derfor prøver vi at snige os uden om alt for meget sødme i vores æblesaft. Selvfølgelig skal der være sukkerindhold nok til at skabe en gæring og opnå en hvis mængde alkohol, men vi prøver at tage det lige til grænsen. Syre er bare sjovere end sødme.

Og så er der selvfølgelig enorme høje 5 og street cred og kælne fraser til Christer fra Il Buco, som lader os producere æbleboblerne i hans yderst fine og urimeligt hyggelige etablissement.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.