Vinsvinsribsvin FTW

Det kan næppe være gået den faste læsers næse forbi, at vi hos Vinsvin er svært begejstrede for at fermentere danske frugter. Og blomster. Så da jeg forleden havde en del ribs i overskud på vinbaren besluttede Anders og jeg, at smide dem ned i en condibøtte sammen med noget sukker og vand. Og så var planen, at der skulle komme noget vin ud af det.


Nu er der gået en del uger, og min anordning med en gærlås i et condibøtte-låg lykkedes ikke særligt godt. For gærlåsen havde slet ikke boblet, og jeg tænkte derfor, at fermenteringen ikke var gået i gang. Men det var den. Saften er gæret ganske tør. Der må ha' været en utæthed eller to i mit låg, og det kompenserer jeg for ved at hælde 15 gr. sukker ned i hver flaske. Og så satser vi på, at gæren gider omsætte det til bobler og alkohol.

Saften er selvfølgelig lavet med naturlig gær, selvom det er vaskede og industrielle ribs, vi har brugt. For at sikre gæringen drog vi ud i Vesterbros pittoreske natur (læs: Enghaveparken). I det ene batch er der derfor tilføjet vilde skovjordbær og i det andet birkeblade. Om man kan smage forskel på de to gærkulturer, må vi smage os til om et par måneder, når vi åbner et par – forhåbentligt boblende – flasker.

Resten af opskriften har jeg skrevet på en seddel, som nu er væk. Så det bliver helt unik og dermed hamrende dyr frugtvin. Ka-tjiiiing.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.