HYLD BOBLERNE 2013

Det er sjovt at drikke, skrive om og købe/sælge vin. Men det er nu stadig sjovere selv at lave alkoholisk saft, synes jeg. Udfordringen er i hvert fald pænt meget større. Derfor har jeg kastet mig ud i et nyt projekt, som jeg lige nu kalder HYLD BOBLERNE. Yes, det er – undskyld blasfemien – hyldeblomstchampagne.


Men da det er forholdsvis svært at presse store mængder saft ud af hyldeblomster, er der i modsætningen til min cider tale om en maximum intervention wine. Nærmest samtlige ingredienser er tilsatte. Vand, citron, sukker og eddike er kommet ned i spanden sammen med blomsterne. Dog ingen svovl, og ingen gærkultur. Jeg er dog ikke bange for at smide lidt gær i, hvis det hele går lidt for langsomt.


Min væske startede ud med en oechsle-værdi på 1047. Når den når ned på lige under 1020, smider jeg herligheden på champagneflasker – måske jeg også tilsætter lidt gær – og så skal den lave en 2.-fermentation i flasken og derved selv skabe boblerne. Det er sgu ganske simpelt, og så dufter min lejlighed fuldsætndig fantastisk lige nu.


Jeg var dog heldig med overhovedet at kunne få fingre i hyldeblomster. De gode borgere i Valby havde nærmest kørt trawl igennem Søndermarken, og det var kun de mest hemmelige steder, at der stadig var store blomsterkroner i menneskehøjde. Salgt af Ribena må ligge helt stille i 2400 disse måneder.

Bobler FTW!

1 comments:

Kasper said...

Hej Tue

Hvor meget hyldeblomst har du benyttet til dine 25l bryg? Kunne være sjovt hvis du cirka delte din opskrift. Har selv leget en del et par runder ølbrygning men det kunne være at danske bobler skulle være næste projekt!

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.