Hvid kærlighed

Du har sikkert travlt med at tømme sand ud af dine H2O-sandaler, være i Skagen i Tisvilde, rejse til Mallorca eller dehydrere godt og grundigt. Derfor bliver det her bare et kort indlæg om nogle hvide vine, som du burde drikke:


Først tager vi til Domaine de la Tournelle, som laver nogle urimeligt gode hvide safter i Jura. Terre de Gryphées er lavet på Chardonnay, og er en af mine favoritter for tiden. Den har tyngde, mineralitet og ekstremt flot syre. Det har en esktrem ren tone, synes jeg. Og så er det både læskende og mættende. Der er tilsat en lille smule svovl, og det er sgu bare fint.

Fra samme hus er Fleur de Savagnin også en flot vin. Den har en mere oxideret tone, og kræver nok lidt mere af drikkeren. Men det er ikke fjollet sherry. Det har stadig ekstrem flot syre, tæt struktur og masser af nerve. Drik det til en blød gedeost sidst på aftenen.

Fra Les Maisons Brulées skal man bare drikke det hele. De laver urimeligt læskende - nærmest sodavandsagtig - vin i Touraine. Deres Sua Vignon har jeg vist skrevet om før. Det er noget af det sjoveste og bedste Sauvignon Blanc, jeg har smagt. Det er urimeligt læskende, aldeles ufiltreret og meget, meget nemt at drikke. Der er mere tyngde i deres anden vin baseret på samme drue. Vinen hedder Pousière de Lune, og det er både pleasende og udfordrende på samme tid. Køb det hos Rosforth. Bedre solskinsvin findes ikke. Jo, det skulle da lige været husets bobler, som en ren vinøs sodavand.


Og så bør du også drikke Magic of Ju-Ju fra Rene og Agnes Mosse. Igen et hus jeg tidligere har talt ganske positivt om. Og det gør jeg gerne igen. Sidst lovpriste jeg deres Cabernet Franc, men her er det Chenin Blanc i en ganske lidt oxideret stil, som skal roses. Det er en virkelig god introduktion til den oxidere genre, og det er endnu bedre til at drikke i skyggen (af et palmetræ). De laver forresten også en rosé lavet på Cabernet Franc, som virkelig flot. Den hedder Mama Rosa, og det er meget vinøs rosé med stor karakter.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.