Vi er blevet vinimportørI dag – tirsdag den 11. juni 2013 – er en skelsættende dag i Danmarks vinhistorie. Eller ... ja, det er det sådan set på ingen måde, for der bliver jo nærmest oprettet nye vinimport-firmaer i Danmark, som der dukker flere hår op omkring Ole Ernsts øjenbryn. Men nu er det i hvert fald nogenlunde officielt, at Vinsvin har startet et meget lille og meget hyggeligt vinimportfirma, som hedder Vinsvin I/S.

Vores første vinleverence kom i dag. 600 flasker helt naturlig og helt usvovlet vin fra Loire i appellationen Coteaux de Loir. Det er lavet af en mand, der hedder Renaud Guettier, og hans vinhus hedder La Grapperie. Den gode Renaud har lavet vin siden 2004 og startede vineriet op uden meget vinøs erfaring.

Hans røde er hovedsageligt lavet på Pineau d'Aunis og hans hvide på Chenin Blanc. Alt sammen på ganske gamle stokke (helt op til 110 år!), og alt sammen smager urimeligt godt. Jeg smagte det første gang på Le Verre Volé i Paris, og jeg var solgt med det samme. Det var resten af svinene også, da jeg tog nogle flasker med hjem fra Paris, og så besluttede vi os for at hive til Danmark, når nu ingen andre gjorde det.


Derfor står der nu 600 flasker vin i min stue, som i morgen bliver flyttet ned i min kælder. Og så sælger vi det til alle, der har lyst til at købe det. Og hvem ved, måske vi om et år har 598 flasker stående i kælderen (min mor skal nok købe et par stykker). Nu må vi se. Det føles i hvert fald fucking awesome at være meget lille og meget uerfaren vinimportør.

Her er nogle detailpriser, og hvis du vil købe noget af vores saft, kan du bare skrive til os her.

3 comments:

VinKreutzer.dk said...

Lyder interessant Tue. Hvor kan man købe vinen, hvis nu man skulle have de tanker?

Hyg dig og velkommen i branchen

Frederik

Tue said...

Hej Kreutzer.

Det er hamrende interessant saft. Du skriver bare en mail til os, hvis du vil købe noget. Så finder vi ud af det.

Og tak!

Tue

Anonymous said...

Hej

Jeg forsøgte lige at sende en bestilling til info@vinsvin.dk, men fik mailen retur med "unknown recipient address". Har I en alternativ adresse? Skriv evt til mig på jabro[at]hush.com.

På forhånd tak.

Mvh
Jakob

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.