Stjernekaster-vin

 
Det var holdt op med at regne, vinden havde lagt sig og det gav mening at drikke et glas vin uden for HQ's hoveddør. Så jeg åbnede en flaske tysk Pinot Noir fra den træskodansende, tulipanelskende og coffee-shop-frekventerende winemaker Jacob Duijn, som laver vine i Baden.

Mange mennesker er rigtigt glade for denne Ruud Gullit-tilbedende eksil-hollænders vine. Bl.a. en anden blogger, som jeg nærer stor respekt for, nemlig Niels fra Piu Rosso. Han giver vinen flotte 91 point.

Helt så begejstret er jeg ikke. Slet ikke, faktisk.


Pinot Noir Laufer Gut Alsenhof 2008, Weingut Duijn

Det starter nogenlunde fint. Farven er lys og pinot-agtig, selvom den har et overraskende brunligt skær. Men med den første lette indsnusning starter katastrofen. Det er tungt, kemisk og åndssvagt overgjort. På grænsen til det kvalmende. Og selvom jeg på ingen måde er ekspert i at spore svovl, så var det her lige som at smadre to stjernekastere op i næsen, hver gang næsen nærmede sig væsken.

Bag galskaben og sæbenoterne kan jeg godt fornemme nogle få klassiske pinot-tegn. Søde jordbær og ny læder. Men disse vinmarksnuancer bliver fuldstændig overmatchet af manipulationen fra kælderen.

I munden er det helt udueligt, og faktisk svært at drikke, selvom det lyder urimeligt krukket. Det smager af præ-hovedpine med lidt sødlige toner. Og mindre end et døgn efter vinen er blevet åbnet - og derefter opbevaret i køleskabet med proppen sat i - er det faldet helt sammen og syren er nu helt ude af kontrol.

Måske denne præcise flaske ikke har været i topform. Men der var ingen fejl at spore, altså udover at det er dårligt lavet. Og dagens lektion må være, at man sagtens kan lave overmanipuleret vin, selvom man er certificeret biodynamiker og på ens hjemmeside skriver: Der Wein wird im Weingarten gemacht.

Hvis det er tilfældet, så er det sgu noget kradsbørstig terroir, vores vindmølle-kærtegnende ven dyrker sin vin på. Sammen med de 14 måneder på barrique. 78 slatne VS-point.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.