Sådan bliver du naturvinsdrikker

Naturvin er for vinfolk, hvad en fixie-cykel er for hipsters. En tydelig måde at vise, hvilket segment du tilhører - og ikke mindst, hvad du ikke tilhører. Men lige som nogle wannabe-hipsters bare piller bagagebæreren af deres cykler og saver lidt i styret, så kan du også blive en del af det naturvinsdrikkende segment uden at drikke oxideret maling hele tiden. Her er 10 tips til, hvordan du hurtigt bliver en del af naturvinshipsterklanen:


  • Sig at du hader svovl i vin, og at du nærmest er allergisk overfor det. Ja, faktisk hader du alle tilsætningsstoffer i vin. På den måde kan du fortsat konsumere alskens mad og drikke fyldt med 90% e-numre.

  • Vælg altid vin ud fra etiketter. De mest sjaskede labels er næsten altid lavet af naturvinsbønder eller deres (epileptiske) børn.

  • Bestil orangevin, som om det var det mest naturlige i verden, når du er på vinbar. Land, druesort, terroir, årgang og producent er lige meget. Al orangevin er godt. Også når det smager dårligt.

  • Der findes ikke fejl i vin ... hvis man ser bort fra svovl, selvfølgelig. Der findes karakter og personlighed. Og faktisk er (konventionelle) fejl i vinen en god indikator på, hvor meget du kan li' den. Jo flere, desto bedre. Omfavn fejlene foran dine vinøse venner. Det er street.

  • Traktor: nej. Hest: ja.

  • Du kan med det samme vurdere vines kvalitet på baggrund af oprindelsesstedet. Bordeaux er lorten over dem alle. En lille grusgrav i en ildelugtende landsby i den rådne (franske) banan er mesteren.

  • Du drikker helst Plousard (folk, der siger Poulsard, er nymoderne ignoranter!), og ellers indtager du nærmest udelukkende Fer Servadou. Nichedruer FTW ... hvis folk spørger. Cabernet Sauvignon er druernes Maersk.

  • Vine, som ikke har voks over proppen (og gerne lavet på en sådan lidt 4.-klasses-formnings-sjasket-agtig måde), er vel ret beset ikke reelle vine. Jo, hvis de har kapsel, selvfølgelig.

  • Udbasuner stolt, at vin altid skal drikkes ungt. Vin, der er lavet til at ligge i kælderen i 10 år, er dumt og kapitalistisk.

  • Ingen vin, klogt menneske eller vinbonde kan ændre din mening om naturvinens magiske evner. EVER! Du har sandheden i din hule hånd. For evigt!

Og på den måde fik du redskaberne til at blive en rigtig (og svært irriterende) naturvinselsker. Det bliver en fest at drikke vin med dig i fremtiden.

6 comments:

Nanna Wang Carlsen said...

Ahhh - dejliig svalende vand på min mølle :D
Fedt og super velskrevet indlæg!

Rens said...

Og kirken fejrer sig selv d. 18. maj. Slip din vinøse hipster løs!
http://billetto.dk/events/vinmedklumperi

VinKreutzer.dk said...

Så cool Tue! Al streetcred til dig for dette dejligt skarpe indlæg. Så kan vi fjolser bare komme igang og lære det!!

Vi ses i jordhulen amigo!!

/Frederik

Steffen Kirkegaard said...

Grineren... :-) Hibsters er nu de sjoveste mennesker, man skal ligene lidt en klovn man skal tale som en socialist og så skal man lyde som en bonderøv. (en der ved at alt der komme op af jorden er kun godt hvis de har undgået kemikalier, selv om jorden sådan set selv er fyldt med det samme stads)

Solfinn Danielsen said...

Det rigtig ironiske med al den snak om hipstere, er at: Takes one to know one...

Terje Lippert said...

Vidunderligt inlæg i debatten...er hermed delt på FB

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.