Man gjorde en (masse) vin fortræd

DBA er sgu et vidunderligt sted. Det rene vanvid af et online-katalog over storskrald. Og når man kigger efter vinreoler, så bliver man hurtig klar over, at der burde være benhårde restriktioner på, hvem og hvad der tilladt at svejse sammen.

Bare fordi man har 12 meter rusten jernrør liggende i den perlestensbelagte indkørsel, behøver man virkelig ikke tage sin FOF-kreativitets-svejser-hat på og lave et designmæssigt (og direkte rødt!) frispark af et fængsel til sin vin.

Her er et lille udpluk af vanviddet:


Selvom reolen - og dermed vinene i den - står i den bedste og mørkeste kælder, så tror jeg, at den på en eller anden måde vil smadre vinen. Vinen (i hvert fald levende vin) kan mærke, at det ligger i rusten og klatsvejset håbløshed. Det tror jeg.

Det er selvfølgelig noget snobberi, men det er et faktum, at oplevelsen af vin afhænger af sine omgivelser.

Derfor: Smid gerne en flaske 40 kroners Ripasso i din jern-svejsnings-bæ. Her er alt alligevel tabt - i begge tilfælde. Og hæld gerne noget simpel og saftig bællevin i et vandglas. Det kan sagtens fungere smukt.

Men ellers kan man sgu godt gøre sig lidt umage. Også når man drikker vin. Drik af nogle lækre glas. De behøver ikke være mundblæste og designet af en italiener med våde slangekrøller. De skal bare være rare at holde på, gode at slynge og føles godt mod læben. Det er der mange vinglas - i mange prisniveauer - der er.

Og ha' en vinreol, som ikke halverer dine pupillers levetid, hver gang du kigger på den. Det tror jeg, at din vin bliver glad for. Og det ville Rudolf Steiner sgu også. Vin er bare en simpel væske. Men både opbevaringen og nydelsen af den er mange-dimensionel.

1 comments:

Gus said...

jeg overvejede faktisk at købe ham afrikaneren, den fylder bare for meget!

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.