En smuk 46-årig italiener

Det var i lørdags, at den stod på rigtig gammel vin, fra et rigtig berømt område, fra en rigtig stor producent. Mascarello er bredt anerkendt som en af de helt tunge drenge i nebbioloens moderland, og 1967 er af mange set som den største årgang i Italien i 60'erne. Vi snakker stor og kompleks vin, der kan holde i mange år. Men kunne det holde i 46(!) år? Ja!


For Mascarellos Podere Ricchetti Riserva Speciale 1967 er en rigtig stor vin. Okay, den har formentlig peaket for nogle år siden (10-15 år), men det er stadig urimeligt smukt. Og en kæmpe oplevelse at dele med vinøse venner.

Tanninerne er bløde uden at være slappe, frugten er mørk, lakridset og lidt hengemt uden at blive flad, og syren er fucking skarp. Det er fantastisk harmonisk uden at blive kedeligt. Samtidig er denne smukke kombination ikke flygtig, som den ellers er i mange gamle vine. Den er solidt plantet i saften. Også efter en halv time.

Der er satme noget historisk og nærmest mytisk schwung over, at sidde med en så gammel og stadig så levende vin i sit glas. Ved bordet sidder alle nærmest grinende og ryster på hovedet over, at det stadig kan smage så godt. 46 år gammel vin, der holder. Det er jo et stykke kunsthåndværk, der manifesterer de gamle vinbønders fantastiske evner og respekt for arbejdet i mark og kælder.

Denne Mascarello-saft kostede omkring 400 kroner hos Brdr. D, som vist stadig har 10-15 flasker liggende i denne årgang. Det kan man roligt investere i, hvis man vil smage semi-antik juice, der stadig vibrerer af vitalitet.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.