Søndag(svin) ... og østers i næsen

I Italien mødes man om søndagen med familien for at nyde en frokost. Hos Vinsvin mødes vi om søndagen for at smage skønne vine.


Rosso di Montalcino 2009, Salvioni

 I søndags smagte vi bl.a. Salvioni Rosso 2009, og det er skøn vin. Smuk lys farve og en skøn næse med røde bær og en del lakrids på den fennikel-agtige måde. Der er også en dæmpet tone af mynte, og man fornemmer lidt acetone i baggrunden. Herligt.

Det er rimelig fyldigt i munden, samtidig med at den kombinerer sødme og syre på en virkelig flot måde. God klassisk rosso fra Salvioni, og i en noget mere fyldig stil, end jeg husker det.

Men – for ja, der er et men – på 3.-dagen havde denne Salvioni-basse skiftet fuldstændig stil. Nu kom der pludselig enorme mængder havvand og østers og en lille smule kirsebær i næsen. Seriøst, det var som at være tilbage i Assens igen på en dag, hvor havet og lidt rådden tang lægger en dyne over stranden. Det er ikke umiddelbart det, man har lyst til at trække op af en vin med sin næsebor.

Hvorfor vinen pludselig blev til en østers, ved vi ikke, men rart var det var sgu ikke. Og havvandet trækker da og lidt ned i uddelingen af point, hvor vi lander på 91 vinsvinsvinøse point. For det var virkelig god vin i to dage, inden der gik strandvasker i den.

Så drik din Salvioni inden for 48 timer. Det burde du også godt kunne klare.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.