De rare tyskere ...

To tyskere er blevet smagt. Her er lidt noter på dem.


Lemberger Trocken 2011, Grafen-Neipperg

I Württemberg laver de vin på nogle gode tyske kloner. Og jeg er derfor ganske glad for, at jeg endelig er røget i det vinøse kød på dette gode vinområde. De laver blandt andet skønne vine på Trollinger, Lemberger og selvfølgelig Spätburgunder. Denne bandit er lavet på 100 % Lemberger, som du sikkert kender som Blaufränkisch.

Lemberger kan minde lidt om Gamay med sin lette profil, der indeholder noter af røde og søde bær samt en fin syre. I dette tilfælde har Grafen Neipperg dog lavet en Lemberger i den tunge ende, og det spiller sgu ikke rigtig godt på den tyske harmonika.

Det er tungt og læsset med mørke søde bær, særligt brombær. Herudover er der vanilje, kirsch og lidt tobak. I munden er det kraftigt og minder lidt om sjasket Sangiovese fra Toscana eller tung Syrah.

Der er for meget fad, som tager opmærksomheden væk fra en ellers fantastisk drue. Syre og tanniner er dog fine. Grafen-Neipperg er ellers kendt som et godt hus, der lavet tysk qualitätswein. Ikke denne gang, doktor Kohl.

Vinen er købt i Berlin for 115 danske dask, og den får 85 point fra Vinsvin.

PS. Hvis du ønsker at smage vidunderlig Blaufränkisch (og det burde du ønske), så tag ind og besøg Tue på Ved stranden 10, og forlang et godt glas Blaufränkisch.

Frühburgunder Trocken 2009, Weingut Gebrueder Ludwig

Denne Frühburgunder fra Mosel har ligget 21 dage auf der Maische – altså med drueskindet. Herefter 15 måneder på fad og 15 måneder på flaske inden frigivelse.

Den har en vidunderlige næse, som frembringer et sagligt tysk smil … ahhhh. Det er sgu noget man glæder sig til at smage, næsen er pakket med krudt, jordbær, hindbær og en flot bærsødme. Fadet er flot integreret. I munden starter det også flot ud, igen med masser af lyse, feminine bær, urter og en skøn lethed. Desværre mangler der lidt fylde, vinen knækker hurtigt over og du bliver angrebet af en ellers sehr toll syre.

Jeg ønsker ikke enorm fylde, bare lige lidt mere. For så ville det være så skide flot vin. Heldigvis kommer der lidt mere på anden dagen, men det gør der sgu da næsten altid og hvem gider egentlig vente på det? 87 point og 144 DKK hos Holte Vinlager
 

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.