Lidt weird, meget smukt

Der findes så mange almindelige vine, og så mange der skriver om dem. Så nu får du lige en ganske kort liste over nogle lidt mere skøre (natur)vine, der smager helt urimeligt godt. Og det vil du også syntes, selvom du ikke plejer at drikke kantede vine. Så læs, noter og smag. Og skynd dig, for du bliver glad af det (og en lille smule fattig):

 Atanasius, Gut Oggau

En slank og lysfrugtig vin. Og ja, jeg opfandt lige ordet "lysfrugtig". Det bliver stort i 2013, og her mener jeg både Gut Ogguas Atanasius og mit nye ord. Det er en incestuøs blanding af Blaufränkisch og Zweigelt, og det smager af jordbær og mælkeprodukter og kærlig fryd. Det er nogenlunde billigt og kan købes hos Österreich.



J10, Meinklang

Det smager faktisk ikke specielt skørt, men druen kender ganske få. Den hedder Juhfark, og Meinklang laver virkelig smuk vin ud af den. Det er aromatisk, hyldeblomstret, elegant og med en smuk sød tone, selvom det egentlig er tørt. Det er fantastisk forårsvin, og koster under 200 kroner hos østrigerne. Og forresten: navnet Juhfark betyder lammehale og refererer til, at klaserne ligner en ... ja, lammehale.

Korber Sommerhalde 2007, Weingut Schmalzried

Nu bliver det pænt weird. På den absolut mest vidunderlige måde. Juicen (og det er virkeligt juicy) er Trollinger og Muskat. Og det smager som ingen anden vin, jeg har været i nærheden af. Tyggegummi og jordbær møder det vildeste rave-party i din mund. Det er så vildt og skørt og syret. Og så dejligt. Igen en optimal sommervin, som du virkelig ikke må snyde dig selv for. Heller ikke selvom, jeg tror, det er lidt dyrt hos de gode folk fra KroneVin.

Graf Morillon + Gräfin, Sepp & Maria Muster

Jeg ved godt, at jeg bare lovpriser vin lige nu, men jeg har ikke tænkt mig at stoppe. For det her er fantastisk vin. Fantastisk med aromat på. Musters chardonnay (som bliver kaldt Morillon i dele af Østrig) er så blød og fin. Det er helt oppe at bide skeer med stor hvid Bourgogne.

Og deres Gräfin - som er lavet på Sauvignon Blanc - er bare endnu bedre. Helt vanvittigt aromatisk. Men også helt ren i sit udtryk. Jeg tror, det er svært at købe (NOMA køber vist det meste, og brækker det op igen), men hvis du ser det, så kast dine dollars og dit ur og dine smykker efter det. Flydende fryd, er hvad, det er.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.