Italien er vores venSan Giusto a Rentennano 2001, Percarlo

Holy shit. Sikke en duft. Sikke en farve. Jeg forestiller mig farven har samme kulør som blodet, der flød i årerne på selveste vinguden Dionysos. Han var egentlig grækernes gud for vegetation, men særligt vin.

Og dette er guddommelig vin. Det er vidunderlig eliksir, som bringer lykke. Det er vin for sjælen. Det dufter af modne og helt sorte kirsebær. Jeg fornemmer også hindbær. Det er sgu flot, meget imponerende. Vinen kaster også tranebær, cedertræ, tobak og en flot dæmpet eukalyptus op i mine næsebor.

Vinen er fra 2001, men det virker som om, at den først er begyndt at ramme sit peak nu. Og det har satme været flot skønhedssøvn.


I mundhulen er det kraftfuldt med en uforglemmelig og uhørt smuk balance. Det er levende vin, som virker både fløjlsblødt og barskt. Det bider så smukt i gummerne. Fantastisk lang tør eftersmag, samtidig besidder vine en yderst elegant syre.

Denne eliksir smager himmelsk, jeg nyder hver en lille slurk. Min krop skriger på mere, men jeg prøver at dæmpe den, desværre ikke muligt. Jeg er blevet afhængig af denne væske.

Percarlo får 95 Vinsvinpoint. Det er sgu så vidunderligt, at det er vanskeligt at sætte ord på. Flasken er købt hos Petillant til 375 DKK, men findes ved mange forhandlere

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.