Kun til udvortes brugEr det ikke alt, alt, alt for sjældent, at man får en mail fra konsulen? Og drikker vi generelt ikke alt, alt, alt for lidt thailandsk vin lavet på druesaft og ananas? Nej, egentlig ikke. Men alligevel lød det som en sjov udfordring at anmelde noget thai-sjask, og derfor blev det et rungende ja herfra (og et link) til Konsulmads og hans 11,5 procent galimatias.


Black Rhizomes Red Wine, Lakeside Winery

Vi starter med et lille forord. Jeg har engang købt en CD med East 17, som jeg faktisk hørte en del. Jeg har spillet i et marimba-orkester, hvor vi havde ens Hawaii-skjorter på. Og jeg har haft et par brune Iceman-bukser, som jeg syntes, var de fedeste bukser, verden måske nogensinde havde set.

Altså: jeg kan sagtens omfavne og glædes ved dårlig smag.

---

Men der må også være grænser for klamheden. Og jeg har nu fundet ud af, at min grænse er nået en del før smagen og duften af thailandsk vin. Sådan har 95% af de mennesker, som jeg serverede (læs: tvangsfodrede) vinen for, det også. Her er nogle brudstykker af folks reaktioner på vinen sammen med mine ord.

Det smager af noget, der kunne fjerne ret voldsom eksem.

Ifølge den gode Konsulmads er vinen lavet af druesaft, ananasjuice og nogle rødder, som jeg bl.a. tror er galangarod. Bliver der forresten ikke hældt alt, alt, alt for lidt galangarod i rød Bourgogne for tiden? Og så er der godt med svovl i saften, så væsken skummer utrolig flot ved blot den mindste bevægelse. Stærkt.

Næsen fortæller mig, at man godt kunne blive blind af det her. Og det er hvis man er heldig.

Men svovl er muligvis en ganske stor nødvendighed – og måske reelt det mest lødige indhold i flasken! –, når skruelåget er lavet af det pureste blik og den fermenterede juice skal transporteres i en saunavarm container fra Thailand til Europa. Og man kan sige, at når noget er så hæsligt i forvejen, så gør lidt (meget) svovl vel ikke den store forskel.

Det minder mig om hostesaft ... fra 60'erne. ... i Ukraine.

Hvad kan jeg sige om vinen? Det lugter ikke af vin. Ikke engang af frugtvin. Det stinker mere af tørrede thailandske rødder og proppet hostesaft blandet med ublu mængder kemikalier. Det er virkelig uskønt, samtidig med at det også er ganske fascinerende, fordi det er så rædselsfuldt. Et trafikuheld i glasset.

Det er lidt som at være i et omklædningsrum til en oldboys-kamp. Det stinker af tigerbalsam og trætte ringmuskler.
På den positive side, så hænger lugten og smagen ganske godt sammen. I munden er der heller ingen frugt. Det er tyndt, helt uden syre og en lille smule angstprovokerende. At kalde det her vin er vel nærmest blasfemisk. Saftens eneste referencer til vin er farven og alkholprocenten som (måske!) er på 11,5%.

Ej, mener I seriøst, at jeg skal smage på det her? Ej, gør I?

Så nej, du skal stadig ikke hverken slæbe koner, saronger eller vin med hjem fra Pattaya. Det er hæsligt (vinen og saronger, i hvert fald), og jeg er ret sikker på, at det er semi-giftigt. Men. For der er et men. Denne obskure gærede juice kan noget, som nærmest ingen andre ting kan. Den får folk i tale på en helt unik og virkelig sjov måde. Folk bliver sygt nysgerrige (og angste, selvfølgelig). De får lyst til at vide mere. De får endda lyst til at servere den for andre. Det smager nemlig så weird, at man bliver nødt til at tage stilling. Hvordan laver de vin i Thailand, og hvordan får de det til at smage så hamrende klamt? Der kommer sjove samtaler ud af den her væske.

Det smager lidt af Fernet Menta på den dårlige måde. Og uden effekten.

Det eneste tidspunkt hvor denne thailandske vin giver mening er altså til et selskab, hvor du ved, der kommer til at være uoverskueligt store mængder pinlig tavshed. Så hiver du bare denne samtale-eliksir op ... og så bliver du festens midtpunkt (og muligvis blind!).

Nu kan jeg ikke læse thailandsk, men jeg er sikker på, at der står "kun til udvortes brug" på etiketten.
Denne juice er vel vinens svar på en ladyboy. Man kunne godt lade sig forføre af dens eksotiske ydre, men når man først åbner op for herlighederne, så bliver man satme forskrækket. Vi giver den 61 point (60 er den laveste score!), fordi det trods alt er en væske.

4 comments:

VinKreutzer.dk said...

Helt enig, umiddelbart en acceptabel etiket... indholdet kan jeg heldigvis ikke udtale mig om, men en herlig malende beskrivelse du her får stukket sammen...

Hyg dig

Frederik

Piotr said...

Godt gået. Sjoveste anmeldelse jeg har læst i lange tider.

Tue said...

Tak Frederik og Piotr. Saften skrev sgu nærmest anmeldelsen selv.

Anonymous said...

Det lyder godt nok som af de oplevelser, man meget gerne vil være foruden. Hvem finder dog på at importere sådanne til vores breddegrader?

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.