Ikke-alt-for-dyre vine, der smager godt

Vi er godt klar over, at vinene herinde på bloggen bliver mere og mere eksklusive / ekskluderende. Sådan er det, når nørdegraden stiger og smagsløgene bliver forvente. Derfor vil jeg nu skrive et indlæg med vine, der bare smager godt, og som ikke koster alverden.Chianti Classico 2007, Monsanto

Nej, det er ikke de grimme mennesker fra den amerikanske gensplejsningsmaskine Montsanto. Det er Laura og Fabrizio, der laver smuk Chianti på Sangiovese-druen i Italien. Og deres basis-chianti er fucking god. Super ren i frugten, høj syre og virkelig elegant. Lys skønhed. Det er både simpelt, let og med smuk kompleksitet. Jeg tror, jeg købte den for 100 kroner hos Bichel, for et par år siden. Du burde købe den nu.

Pouilly-Fumé 2009, Alexandre Bain

Den her vin har jeg allerede skrevet om. Men den er virkelig god, og ikke så dyr. Den stinker af hyldeblomster, og så har den en fantastisk smuk mundfornemmelse. Det er naturvin, men ikke på den fjollede måde. Køb, køb, køb hos Rosforth. Jeg tror, den koster omkring 140 kroner.

Pinot Noir Dorflagen 2011, Pittnauer

En virkelig dygtig og biodynamisk østriger, der laver nogle ret pleasende Pinot'er på den gode måde. Denne her er hans entry, og den koster 135 kroner. Den har næsten oversøisk tyngde i frugten, men holder stadig fast i en fin kølighed. Super flot næse, og super nemt at drikke meget af. Køb den hos Ved Stranden 10.


0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.