Blinde vine, der ikke var så imponerende fine.

Jeg var til en blindsmagning forleden. Bedre træning træning af smagsløgene findes ikke, og man burde sgu drikke mere vin blindt generelt. Og det kommer også til at ske. Vi har nemlig aftalt af mødes igen.

Min oplevelser med blindsmagninger har været meget forskellige. Enten var jeg yderst tilfreds med min indsats ... eller ret deprimeret bagefter. Kort sagt, det er en svær leg. Heldigvis kræver det blot mere træning. Og som Vinsvin kan man jo kun sige ja til det.

 Aftenens tema var: bedste rødvin til omkring 300 DKK. 9 flotte mennesker var samlet, og vi endte med at smage i alt 11 røde. Smagning blev delt op i heat, hvor vi smagte 3 vine per heat.

Heat 1:
 


Sasso di Sole 2007, Brunello di Montalcino
Denne vin havde jeg selv medbragt. Jeg smagte den for ca. ½ år siden og var ret imponeret. Denne aften var jeg knap så imponeret. Dog Sangiovese i den lyse stil, som jeg foretrækker. Modne kirsebær, lidt kamfer og urter, samt velintegrerede tanniner. Vin i balance, nåede dog aldrig at åbne sig helt op. De fleste gættede på Sangiovese. 89 point. 

19 Block Cuvée 2007, Mount Veeder, Hess Collection
Klassisk oversøisk næse med mørke bær, tobak og sødme fra fad. Du ved i den lidt jammy stil. Dog ikke så jammy i munden, hvor den virker lidt urtet, men også fed. Behagelig vin, men jeg savner syre og mineralitet. Der blev gættet på amerikansk eller australsk vin. 87 point

Les Dentelles 2003, CdR Villages, Domaine Calvet Thunevin
Denne var desværre gået. Tydeligt præg af mælkebøtte og oxidation.

 Heat 2:
 

Le Soula 2007, Dom Le Soula
Meget behagelig næse med krudt, masser af urter, mørke bær og en skøn animalsk duft. Aftens gode overraskelse for mig, fordi jeg normalt ikke er til de alt for tunge vine, men det her er altså godt. Der blev gættet på Sydfransk eller Rhone vin af smagerne. 91 point.

Il Poggione 2007, Brunello di Montalcino
En Brunello jeg længe gerne ville smage. Desværre var denne også gået. Duftede uhæmmet meget af våd papkasse.

Fleurie 2011,  L'Ultime, Yvon Métras
Jeg er fan af Métras. Jeg elsker hans lette urtede, slanke, kirsebærfyldte vine, med masser af syre og mineralitet. Her endda en af hans topvine. Jeg har fornyelig smagt hans Fleurie Printemps, hvilket var aldeles godt. Synes ikke denne L'Ultime er 100 DKK mere værd. I hvert fald ikke i denne årgang. De fleste delte dog ikke min begejstring af denne vin eller stil. Og det kan jeg selvfølgelig slet ikke forstå. Der blev gættet bredt. Mit gæt var heldigvis Beaujolais. 89 point og jeg er stadigvæk fan.

Heat 3:
 

Carmignano Riserva 2006, Piaggia
 En skøn næse med høj sødme, terpentin, grøn peber, modne kirsebær. Jeg har smagt Piaggia før i andre årgange, og jeg har været tilfreds hver gang. Det var jeg også her, dog husker jeg ikke de andre årgange værende så kraftige og tætte i stilen. Den var meget svær at placere, mit bud var ikke på Sangiovese. 89 point 

Cristom 2009, Jessie Vineyard (Oregon)
Behagelige næse som domineres af de lyse bær, jordbær og hindbær. Derudover flint, våd hund og masser af balsam. Sødmefuld Pinot Noir som de fleste vil være glade for at kaste i hovedet. Dog lidt for sødt til mig. Gættede på PN fra New Zealand, men der blev dog også gættet på California fra anden side. 88 point.

Sito Moresco 2010, Gaja
Meget dæmpet næse, kan næsten ikke hive noget frugt op, selvom snuedeskaftet er langt nede. Aftens kommentar kom her: ”Det lugter som Jesper Kleins far”, altså ikke decideret godt. Kraftigt med masser af tanniner. Alt for meget fad til min smag. Mener de fleste gættede på vin fra Piemonte. 86 point.

Heat 4:
 

Volnay 2009, Domaine Nicolas Rossignol
Aftens vinder. Pinot i den lidt mørke stil, men har bevaret sin charme og elegance. Røde bær og lidt røg i næsen. Tanniner der bare fungerer. Var dog svær at gætte, jeg endte vist i Toscana. Andre mente det var Bourgogne. 92 point.

Reserve Vielles Vignes 2007, Roger Perrin
Jeg er aldrig rigtig blevet venner med dette område, og jeg blev det heller ikke denne aften. Medicinskab, urter, mørk tung frugt. Voldsom frugtsyre i munden som overdøver alt andet. Virker som en vin der er i dvale og ikke rigtig gider vågne - endnu. Bjørne-vin? Jeg nåede vist aldrig at komme med et gæt her. Nogle skød på Sydfrankrig. 85 point.

---

Den gode Hr. Kreutzer var også med, hans noter kan du læse her. Trods prisniveau blev jeg ikke synderligt imponeret over nogle af vinene denne helt (u)almindelige tirsdag aften. Jeg glæder mig dog til næste smagning, hvor temaet bliver Pinot Noir til 500 DKK… av av. Det kan kun blive godt.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.