2010 Poggio Scalette, Chianti Classico

Poggio Scalette er et respekteret hus i Greve, som er en kommune i Chianti. Derfor var det med en vis forventning, jeg åbnede den billigste flaske i deres sortiment. Jeg er jo en hund efter sangiovese-saften.

Men mødet gik dog ret hurtigt galt. Vi fandt aldrig rigtig hinanden. Det blev et Tom & Jerry-forhold. Vi jagtede hinanden hele aftenen, uden at blive venner og forsatte næste dag. Men kemien og forståelse for hinanden kom aldrig.

Bevares, det er solidt håndværk, og jeg tror egentlig, de fleste vil kunne lide denne vin. Men for mit vedkommende er denne vin en tand for kedelig, for pæn og for kantløs. Lidt for fed frugt og lidt for venlig stil. Hvem gider drikke venlig vin?Vinen er lavet på Sangiovese di Lamole (en af Sangioveses utallige kloner). Stokkene er vist i snit 20 år. Vinen er lagret på cementtanke i 10 måneder. Forarbejdet kan man altså ikke sætte en finger på. Saften ikke blevet bedøvet af eg. Hurra.

Duften viser kirsebær og masser af andre røde bær. Generelt er næsen dog lidt dæmpet. I munden virker det solidt med udmærket balance mellem frugt og syre. Men igen: jeg keder mig. Måske står månen forkert, eller også har jeg bare en af disse dage, hvor jeg burde drikke vand (eller gin-tonic) i stedet.

85 let slatne VSP. Købt hos Atomwine til 119 spir.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.