Kælderbilleder

Jeg kedede mig i går aftes, og derfor tog jeg alle mine vine ud fra mit vinskab. Og så gjorde jeg rent. Mest på min profil på CellarTracker, som jeg ikke har fået opdateret i noget tid. Der var i hvert fald mange vine, som jeg har drukket, men som ikke var blevet slettet. Ca. 40 styks.

Og når jeg nu alligevel havde alle vinene fremme, så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne tage et billede af dem. Det kom til at se sådan her ud:


Jeg hænger stadig på en del af de vine, som jeg købte, før jeg begyndte at gå rigtig op i vin. Ja, jeg har en Faustino I fra Netto, og ja, jeg har et par flasker helt igennem sjasket Bordeaux. Og dem får jeg måske aldrig drukket.

Men der er også mange gode vine, som jeg virkelig glæder mig til at (gen-)smage. Tjekkisk nature, Karl Erbes, Guy Bretton, Nero d'Avola fra Occhipinti og Quest for at nævne et par stykker.

Og det er faktisk ret overraskende, hvor mange af vinene jeg kan huske. Jeg kan huske, hvor jeg har købt dem, hvorfor jeg købte dem, og hvordan de smagte, sidst jeg hældte dem i mundhulen. Det må være fordi, at når man kombinerer flere sanser - syn, smag og duft -, så giver det hjernen flere referencepunkter og dermed større genkendelsesgrad.

Det var sgu en meget hyggelig aften - uden reel indtagelse af vin dog. Det gør jeg så i dag. Først på Manfreds og senere hos Petillant.


4 comments:

Nanna Wang Carlsen said...

Hey Tue,
Spændende samling - ikke så mange dubletter. Køber du sjældent halv- og hel-kasser?

Spottede et par gamle californiske kendinge - Sebastiani, Coppola og Ridge. Varmer jo en eksil-californiers januar-kolde hjerte :)

Tue said...

Hej Nanna

Nej, jeg køber sjældent mere end en enkelt flaske. Jeg er stadig for uerfaren og nysgerrig til at gensmage vin. Jeg vil hellere bare smage.

Jeg har dog nogle dubletter. De er bare ikke alle med på billedet.

Og i forhold til Californien. Så har jeg faktisk flere end dem på billedet. Der ligger Snowden og Cliff Lede i en anden kælder. Og du overså vist min Joseph Swan-flaske.

Alt godt.

Tue

Nanna Wang Carlsen said...

Godt at høre. Snowden er god. Især deres Cab Reserve. Chokoladelækker :)

Besøgte engang Joe Swan - det er et lille low tech winery med tasting room i laden i den 'gyldne trekant' i Russian River Valley. Favorit hos mange af de lokale i vinbranchen, fordi de har en lang historie og deres vin er til at betale for menneskepenge.

Stilen svinger ret meget fra vin til vin og årgang til årgang, men er for det meste ret charmerende. Hvordan stødte du på den?

Bedste hilsener, Nanna

Tue said...

Jeg fik anbefalet Joseph Swan i en vinbutik i San Francisco. KL Wine Merchants. Stor og skøn butik.

Jeg har ikke smagt Snowden endnu. Jeg har dog besøgt Cliff Lede (efter jeg havde købt en flaske i Danmark), og det var sgu godt nok lige i overkanten pumpet til min stil. Chokolade-eg med lidt vin på.

Glæder mig til Swan, dog.

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.