Gode vine til østers

I går stod den på franske østers og dertilhørende matchende vine på Ved Stranden 10. Det var sgu hyggeligt og ganske velbesøgt. Jeg brugte sådan set mest tid på at åbne østers, men jeg fik heldigvis også smagt noget vin. God vin.


Der fulgte fem vine med til de 3-4 østers, og særligt to af dem skilte sig ud, syntes jeg. Den ene var østrigsk, og den anden var fransk.

Ex Vero II, Weingut Werlitsch

En vin lavet på 2/3 Sauvignon Blanc og 1/3 Chardonnay af en biodynamisk producent med det skønne navn: Ewald Tscheppe (Jeg tænker på en børnekogebog med titlen: Dann gibt es das Essen, Ewald Tscheppe!) Huset ligger i de sydøstrigske bjerge, grænsende op til Slovenien.

Nu er min referenceramme inden for Sauvignon Blanc godt nok ret lille, og jeg kan læse mig til, at denne drue ofte har et ret markant præg af brændt gummi. Og det er lige hvad denne sydøstrigske perle har. Det er ren hjulspin i provinsen - bare på den sofistikerede måde. Og det er hamrende godt, synes jeg. Og måske et meget godt bud på en nemt tilgængelig bio-vin med lidt skørhed og meget friskhed.

Blanc 2011, Domaine des Cavarodes

Igen en biovin (selvom de først er certificeret fra årgang 2012) og denne gang udelukkende lavet på Chardonnay. Producenten hedder nu Etienne Thiébaud, og han er en naturvinøs cool cat. Vi er nu i Jura (omkring byen Liesle, hvis du skulle spørge fra nogen), som ligger i den nordøstlige del af Frankrig op mod Schweiz.

Det er skøn og skør vin, uden at det dog bliver flydende galimatias. Vinen har en vidunderlig symfoni af boghvede og derefter trøffel i næsen. Virkelig sjovt og godt. Og den der efterårsintensitet bliver ved i munden - og ved og ved.

Kom frisk med åben sind og mund. Jeg lover, det er god saft. Ikke mindst til østers.

2 comments:

Piu Rosso said...

Hej Tue!
Fedt at møde dig in persona igår! Den er virkelig skøn, Jura'en - det var en oplevelse og boghvede+trøffel really sums it up. Jeg var også betaget af Bourgognen, hvad var det for en??
VH Niels

Tue said...

Hej Niels

Hey Niels

Ja, det var fedt at møde hinanden uden for blogsfæren. Og du kan godt glæde dig til maden på tirsdag.

Jeg tror, at Bourgognen var fra Domaine Serafin Pere & Fils. Spørg efter den på tirsdag, så kan han med garanti fortælle en masse om den.

Tue

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.