Forsyninger og vinøse jobs

Jeg har fri i dag. Det er i sig selv aldeles behageligt. Men når man samtidig kan daske rundt en hel dag og tale om vin, så bliver det virkelig rart. Og sådan en dag har jeg i dag.

Først tog jeg en tur hen til Rasmus-drengen på Kanalen og fik en kop kaffe og lidt restaurant- og vinsnak.

Derefter tog jeg ned til Rosforth & Rosforth, hvor den gode Pontus sad i sit endnu under ombygningsramte kontor. Av, det bliver fint, når det står klar. Her købte jeg også et par flasker.


Magnumflasken er fra Alexandre Bain i Pouilly-Fumé. Jeg hørte om den i Flaskens Ånd, hvor den ellers ikke synderligt naturvinsglade Poul Pilgaard faktisk var rigtig glad for indholdet. Selv skal jeg drikke saften, når jeg skal venskabelig vin-battle mod Casper, som har fx har skrevet den her og er med til at lave den her, og en smårig og helflink vinnørd med den smukke kælder.

Jeg planlægger også at tage en flaske rød med. Men hvad fanden skal det være? Jeg har tænkt Ego fra Bressan, tjekkisk nature og Quest fra Castel d´Encus, som jeg snart burde gensmage. Sidst gav jeg den 93 eller 95 point. Av, av. Ja, livet er hårdt med alle de svære valg.

Den anden flaske fra Rosforth kan du måske genkende. Calabretta var nemlig med i vores Nerello Mascalese-smagning, men her er den i en 99-udgave, hvilket jeg glæder mig meget til. Jeg tror, det er lidt skørt. Og forhåbentlig skørt godt.

Til sidst kan jeg fortælle, at jeg nu officielt arbejder i vinindustrien. Byens måske svedigste vinbar har nemlig ansat mig som kok og novice-vinnørd. Det glæder jeg mig satme til, og jeg håber, vi ses til mandagsmad og generel vinhygge snart.

2013 tegner til at blive vinøst og vidunderligt. Det gør resten af dagen også. Et glas boblende saft inde i byen senere, og så står den på italiensk kærlighed på Il Buco i aften.

2 comments:

VinKreutzer.dk said...

Velkommen i branchen. Behold kærligheden til produktet og lad dig endelig forføre af gode flasker, så ofte som muligt.

Hygge

Frederik VinKreutzer

Piu Rosso said...

Tillykke med job på Ved Stranden - et herligt sted! Jeg vil spørge efter dig næste gang jeg kommer forbi:)
VH Niels / Più Rosso

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.